![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Vindecarea uimitoare a unei fetițe de către Maica Domnului.
Minunile în care sfinții sau Maica Domnului intervin direct, prin arătare, ne dau mai multă îndrăzneală în rugăciune, mai mult curaj în a nădăjdui la mila și ajutorul lui Dumnezeu, mai multă încredințare că nu suntem singuri și că-i avem pururea ocrotitori pe sfinții Săi și pe Preacurata Fecioară. Astfel de minuni s-au întâmplat de veacuri, și se mai întâmplă încă în zilele noastre. În cele ce urmează, Părintele Ion Vrăjitoru de la biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Mogoșoaia și soția sa, Presvitera Silvia, dau mărturie despre chipul minunat în care Măicuța Domnului a intervenit pentru Elena, fetița lor de 11 ani, aflată la pragul dintre viață și moarte în urma unui cumplit accident de circulație… Presvitera Silvia: – Accidentul a avut loc anul trecut, în ziua de 25 august, chiar pe trecerea de pietoni din apropierea casei parohiale. Elena traversa pe trecere și șoferul care venea dinspre Buftea spre București i-a dat prioritate, în mod regulamentar. Când se afla pe la jumătatea trecerii de pietoni, a venit un alt șofer care conducea cu viteză și a izbit- o. Fetița a sărit în aer, el nu a frânat și a lovit-o și-a doua oară, aruncând-o pe Elena la aproape o sută de metri, într-o groapă. Eu eram în casă și am auzit izbitura, care a fost destul de puternică. Atunci am ieșit afară, crezând că a explodat un cauciuc – atât de puternic a fost impactul. Văzând că Elena nu era afară, am alergat la un magazin unde știam că avea de gând să se ducă. Între timp, lumea se adunase în jurul ei. Cealaltă fată a noastră, cu care eram în casă, a ajuns mai repede acolo și a strigat la mine: „Mama, e Elena!…”. Fata cea mare s-a întors imediat acasă și a adus o sticlă cu aghiasmă mare și o răcliță cu moaștele sfinților mucenici de la Aiud. Elena deja intrase în comă și suspina. A fost dusă de urgență la Spitalul Elias… Părintele Ion: - În acel moment, eu eram la biserică și slujeam slujba Cununiei. Cum am aflat, l-am lăsat să continue slujba pe Părintele care slujea împreună cu mine, iar eu am luat un taxi și am plecat spre spital. Când am ajuns la Elias, fetița era pusă pe o targă. Mi-am dat seama că situația este foarte gravă. Medicii miau spus că urmează să o bage la tomograf, iar după ce a ieșit filmul de la tomograf, medicii s-au reunit într-o sală și ne-au comunicat primele rezultate. Elena avea leziuni profunde în trunchiul cerebral, aici fiind lovitura cea mai gravă, plus niște lovituri mai puțin importante, care nu-i puneau în pericol viața. Hemoragia din trunchiul cerebral ne-a înspăimântat foarte tare, pentru că ni s-a spus că nicăieri, la nici un spital din lume, nu se putea interveni chirurgical. Ni s-a mai spus că primele 48-72 de ore sunt hotărâtoare pentru Elena. Atunci n-am avut altceva de făcut decât să ne rugăm. Am văzut acolo, în sala aceea, icoana Maicii Domnului și icoana Sfântului Ierarh Calinic. Și am îndreptat rugăciuni către Maica Domnului și către Sfântul Ierarh Calinic. Situația era foarte gravă și nu aveam altceva de făcut decât să ne lăsăm în grija lui Dumnezeu… - Ce speranțe vă dădeau medicii? Presvitera Silvia: - Elena nu avea nici o șansă de supraviețuire. Medicii ne-au spus că nu are nici o șansă, și așteptau din moment în moment să treacă la Domnul. I-au administrat treizeci și două de medicamente, toate agresive pentru un copil de 11 ani. Luptau să o țină în viață, dar din cauza acestor medicamente exista riscul să facă preinfarct sau comoție cerebrală. Ne spuneau așa: „Rugați-vă! Noi facem tot ce ne stă în putință ca medici, dar nu sunt șanse!”. Am început imediat să ne rugăm, și i-am rugat și pe cei apropiați nouă să o pomenească pe Elena. Rugăciunea era singura noastră speranță, atât ne rămăsese… „Ea, în tot timpul acesta, era într-o lumină și strălucea” Duminică, după accident, a venit Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul și s-a rugat pentru ea, apoi, începând de luni, au venit și alți părinți. Pe la patul ei s-au perindat mai mulți preoți, iar sâmbăta următoare a venit Părintele Onufrie de la Sihăstria Rarăului, cu icoana făcătoare-de-minuni a Sfântului Efrem cel Nou, icoană ce izvorăște mir. S-a rugat mult pentru ea, a uns-o cu mir care a curs din icoană, apoi a venit la mine și mi-a zis, cu chip luminat, că fata se va face bine și se va juca din nou cu mingea prin curte și-și va plimba cățelul. Nouă nu ne-a venit să credem. Ne pierdusem orice speranță. Apoi m-am dus în salon la Elena. Acolo era doctorița de la reanimare care mi-a zis: „Se cunoaște o îmbunătățire a stării fetei!”. Uitându-mă la aparate, am avut sentimentul că parcă trecuse furtuna. Aparatele funcționau, se simțea că o monitorizează, dar nu mai piuiau, se liniștiseră. A doua zi, Elena a dat niște semne că s-a mișcat, a mișcat mâinile, și-a întins picioarele… Avea momente în care, chiar pentru fracțiuni de secundă, respira singură, fără ajutorul aparatelor, chiar dacă era intubată. Între timp contactase și un microb de la spital, făcuse o infecție pulmonară din cauza tubului care l-a avut pe gât. Noi, în tot timpul acesta, nu încetam să o ungem cu mir, în primul rând cu ulei de la Sfântul Efrem. Părintele Onufrie i-a lăsat moaște de la Sfântul Mucenic Sabin și icoana făcătoare- de-minuni a Sfântului Efrem. Pe de altă parte, foarte mulți credincioși și prieteni deai Elenei îi aduceau ulei sfințit de la diferiți sfinți: Sfânta Parascheva, Sfântul Nectarie, Sfântul Pantelimon… Ea, în tot timpul acesta, era într-o lumină și strălucea. Era cu un cearșaf până la baza gâtului și chipul ei, din ce în ce mai mult, se lumina. Mulți dintre cei care o priveau, de la infirmiere până la cunoscuți și prieteni, au observat asta.
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
cu ajutorul nostru, un copil ar putea sa-si implineasca un vis | N.Priceputu | Umanitare | 60 | 29.10.2016 00:53:16 |
Drumul Crucii, Calea Pocaintei, nevointele duhovnicesti. | alexmatei | Spiritualitatea ortodoxa | 0 | 16.03.2012 20:22:04 |
Si ei au nevoie de ajutorul nostru.... | silvia55 | Umanitare | 0 | 08.09.2011 00:30:10 |
Un copil curajos are nevoie de ajutorul nostru | E_my | Umanitare | 27 | 05.01.2011 20:54:54 |
un preot are nevoie de ajutorul nostru | cristy | Umanitare | 3 | 15.10.2009 11:36:32 |
|