Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.04.2013, 00:18:15
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
Asta îmi pare o viziune pesimistă sau chiar fatalistă. Precum și o sugestie distructivă, să fiu iertat...
Omul nu e cu totul programat de modelele parentale și de experiențele timpurii. Există și autoeducație, există și re-parentare, există și creativitate. Și harul lui Dumnezeu, mai presus...
Tocmai harul lui Dumnezeu e desconsiderat de ”părinți” mincinoși, hoți și dezordonați.

Dacă spui că ”modelele parentale” nu sunt determinante(!!!) atunci de ce Iisus Hristos te contrazice prin înșiși părinții Lui? De ce nu a avut El orice fel de părinți, mai ales că la El(Dumnezeu fiind) oricum nu conta, conform părerii tale(!!!)?
Se pare că nu poți înțelege că intelectul nu se poate ridica mai sus de nivelul sufletesc moștenit și educat în ”cei 7 ani de-acasă”(și mai apoi), după modelul parental. De ce? Pentru că judecata ta nu e duhovnicească, ci... de ”specialitate”.

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
...Cel care își ia în serios viața și mântuirea nu își permite luxul de a se juca de-a mama și de-a tata, care-au fost cândva înaintea lui.
Dacă mama și tata au fost mincinoși, eu nu sunt obligat să accept să fiu mincinos.
Dacă mama și tata au avut un stil de viață dezordonat, eu sunt liber să învăț cum să fiu ordonat.
Dacă mama și tata au fost hoți, eu sunt liber să învăț cum să fiu cinstit.

Fiecare poartă o responsabilitate și o libertate pentru cine și cum este și cine și cum devine.
Fiecare poartă libertatea pe care i-o conferă responsabilitatea moștenită direct și educată de părinți.
De regulă, pe parcursul timpului, vredincia scade tot mai mult, reperele morale rămânând tot mai sus prin coborârea tot mai jos a ”descendenților”.
5. Dar Domnul Dumnezeu a vazut ca rautatea oamenilor s'a marit pe pamant si ca toata inchipuirea din gandul inimii lor era fara'ncetare numai spre rau. (Fac6,5)
Poți oare să aduci un singur exemplu de urmaș (de mincinoși, hoți și dezordonați) care-și ia în serios viața și mântuirea?

P.S. Argumentele tale(să fiu iertat!) sunt logice și ”politically correct”, adică protestante; cu alte cunvinte, e mai înțelept să le ștergi și să le uiți.
Reply With Quote