Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.04.2013, 16:14:29
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Kanedel Vezi mesajul
De ce,de cele mai multe ori,relatia soacra-nora are de suferit?
De ce,de cele mai multe ori,parintii se opun copiilor atunci cand acestia din urma iau calea Bisericii?
Credeti ca se poate trai intr-o casa sot,sotie,parinti,bunici?
Care ar trebui sa fie relatia tinerilor casatoriti cu parintii lor?(ar trebui sa se mute separat?,ce fac ei daca parintii,fiind mai autoritari, ii trateaza tot ca pe niste copii?).
Sunt intrebari/probleme cu care se confrunta multi tineri.
Voi ce credeti?
Este bine sa dezbatem astfel de probleme. Atunci cand se renunta la egoism, cand socrii vor cu adevarat binele copiilor pot sa construiasca relatii frumoase cu generatia tanara.

Cred ca e nevoie de o pregatire psihologica si a tinerilor si a celor in varsta. Exista carti, exista duhovnici si psihologi.

Cred ca momentul casatoriei, desi este asteptat de catre tineri si de catre socri, ii gaseste adesea nepregatiti din multe puncte de vedere si pe unii si pe altii. E nevoie de intelepciune din partea varstnicilor si de o abordare responsabila si matura a problemelor din partea tinerilor. Fara excese de orgoliu si de egoism.

Nasii de cununie si duhovnicul pot sa-i ajute pe tineri sa depaseasca unele probleme de comunicare. Nici eu nu cred ca e bine sa locuiasca in acelasi apartament tineri cu socrii. Insa, in situatia actuala, cand exista o criza de locuinte, nu toti tinerii isi permit acest lucru. Ce fac acestia? Cred ca te referi si la astfel de situatii.
Reply With Quote