![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In fapt in ultima mea afirmatie, e ca a fi crestin ortodox nu te face mai moral, decat daca implici ca uciderea a 15.000 de evrei din Iasi in doar 3 zile, nu a fost facuta de ortodocsi, la ordine de alti ortodocsi, te minti pe tine (http://ro.wikipedia.org/wiki/Pogromul_de_la_Ia%C8%99i ). Iar din contra, a fi nationalist, a dori sa mori pentru patrie este irelevant de doctrina ce iti este draga. Din cate stiu, si mai reafirm, sunt baptisti (de exemplu) ce ar muri pentru tara, si evanghelisti. Cu siguranta ar muri pentru o tara ce are permis in constitutie sa se poata ruga liber ![]() Citat:
Iar apoi, desi am mentionat ca nu vorbesc in numele meu de a fi nationalist - si personal consider ca tari precum Ucraina sau Belarus au suferit mult mai mult decat Romania sub Ceausescu, inclusiv din vina romanilor (din care o majoritate au fost ortodocsi), cand au mers spre vest dupa ce au "eliberat" Basarabia - nu pot sa nu remarc ca este gresit sa vorbesti in numele altor persoane ce sunt mai nationaliste ca mine, dintre care agnostici, catolici, baptisti si evanghelisti ce ii cunosc ca ar muri pentru tara. Citat:
De cand Spania e tara de nicaieri? Oare vrei sa zici ca Romania ce istoric a fost o corcitura, inclusiv limba noastra ce are 15% din cuvinte slave, o dovedeste pe o fundatie pagana (am uitat sa zic ca Dacia, a fost pagana, nu-i asa? si nu a fost in practica pana imperiul Roman nu a introdus-o impreuna cu citirea in greaca), cu influente pagane, sa o faca mai buna decat Spania? In fapt Spania e una dintre tarile cele mai tolerante din EU, de exemplu este un documentar Al Jazeera despre tiganii din EU, si multi au plecat ca nu au nici o optiune deoarece populatia romana este prea intoleranta, si traiesc mult mai rau in orice tara decat in Spania. Daca as vrea sa vad unde este bunatate, si valori, as merge mai degraba ca bun samaritean, probabil ai valorifica un bun crestin in Spania. Crucea rosie a fost facuta de un Crestin dupa Evanghelie, ce mie mi se pare formidabil, nu pentru ca stiu din auzite, dar deoarece am fost de destule ori inauntrul ei si stiu de ce este atat de utila si de succes. In fapt pot sa zic fara nici o ezitare, nu cunosc in cadrul bisericii din care fac parte principii atat de dezinteresate ce le-am vazut in Crucea Rosie. Sunt o multime de lucruri care care cu totii le cunoastem (Medici fara frontiere, GreenPeace, mai noi precum "charity: water") ce nu-s nici pe departe bazate in Romania, nu-i asa? Ce face pe acei crestini din alte tari sa nu fie mai buni decat niste crestini care omoara in numele nationalismului sub care au fost nascuti, alti crestini sau necrestini din alte tari, cand i-ar putea ajuta!? Ce ii opreste pe ortodocsi sa traiasca pe alte meleaguri? Ortodocsii romani din Spania nu-s ortodocsi sau crestini, chiar daca sa presupunem ca n-ar vrea sa moara pentru Romania? Sau ei au pierdut credinta, daca au mers acolo? Cum de exista biserici ortodoxe aici daca nimeni nu crede? Iar ceilalti ortodocsi, toate ramurelele, nici unul nu e crestin in "tara lui Dumnezeu"? Nu-i tara lui Dumnezeu Israel sau ca sa zic mai exact Canaan? Oare credinta nu-i dupa roade, si ceilalti ortodocsi ca rusi, greci, nici unul nu e bun, decat daca ar dori sa moara pentru Romania? Last edited by Ciprian Mustiata; 16.12.2012 at 12:03:43. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
vesnicia iadului | costi21 | Din Noul Testament | 14 | 26.02.2013 17:01:34 |
focul sacru? | Stanca | Alte Religii | 59 | 16.12.2012 00:29:10 |
Despre vesnicia chinurilor iadului | topcat | Generalitati | 358 | 29.11.2012 23:42:39 |
Opreste Doamne , si stinge focul maniei Tale ! Apel la rugaciune | cristiboss56 | Rugaciuni | 55 | 09.07.2010 23:16:59 |
O descriere a iadului islamic... | scrabble | Religia Islamica | 31 | 08.01.2010 20:58:01 |
|