Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Umanitare
 
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #11  
Vechi 15.12.2012, 22:36:28
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Mesaje: 5.411
Implicit New Age - 6 zile

Timpul a zburat și iată că 21 e vinerea ce vine. După ce am văzut pe net destule clipuri cu testele de acceptanță care s-au făcut în ultimii ani pentru a pregăti cum se cuvine trecerea oficială la așa-zisa perioadă „New Age”, teste acustice de genul trîmbițelor Apocalipsei, teste vizuale „Blue Beam” (nori de forme ciudate și cu culori interesante, siluete gigantice pe cer, doi sori în timpul zilei etc) și teste cu cutremure artificiale produse de instalațiile „HAARP”, după ce am citit materiale cu presupusele etape care fac tranziția către sfîrșitul ce va să vină, am ajuns la concluzia că e bine să mă pregătesc dinainte pentru grelele ispite ce vor începe.

În ordinea importanței:

  • Trebuie să ne spovedim și să ne împărtășim pînă pe 21.
Deși recent m-am întîlnit cu duhovnicul pentru asta, îl voi mai căuta o dată spătămîna ce vine. Perioada ce urmează va avea un mare impact asupra creștinilor, slăbindu-le credința. Probabil că mulți preoți vor cădea în apostazie și într-un viitor nu prea îndepărtat, oamenii vor avea dificultăți în a găsi biserici autentic ortodoxe și preoți care să-i dezlege și să-i împărtășească.

Soluția ar fi să ținem aproape cu cei de o credință cu noi, să ne întărim unii pe alții, să-i ridicăm pe cei mai slabi care nu vor ști ce se întîmplă, să păstrăm legătura cu duhovnicii, să avem un preot mereu aproape. În cazuri de viață și de moarte și în lipsa preotului, să nu uităm că noi înșine avem posibilitatea de a-i spovedi pe cei ce urmează să plece la cele veșnice, că putem boteza copiii sau pe cei mari nebotezați cu apă sau chiar cu pămînt în lipsa apei. Să avem la îndemînă o carte cu rugăciuni, Biblia și cele mai importante cărți din casă ce aparțin de Sfînta Tradiție.

  • Trebuie să facem provizii de apă.
Apa e mult mai importantă ca mîncarea. La noi în oraș, în fiecare cartier este cîte o fîntînă forată, exact pentru situații de criză. Dar fiind iarna, de multe ori robinetele sînt blocate și trebuie să așteptăm dezghețul. Eu apă de la chiuvetă nu consum, dar pentru viitor nu va fi vorba despre așa zisele mofturi, ci de faptul că s-ar putea să nu mai ajungă în casele noastre dacă se taie curentul de exemplu.

Depozitarea apei pentru timp îndelungat nu este deloc simplă, dar din cîte am înțeles cel mai indicat e să o păstrăm în recipiente din sticlă. Puțini își permit damigene (50l – cam 130 de lei) sau chiar recipinente profesionale pentru apă (300l – 450de lei), dar există metode mai ieftine care nu știu dacă sînt bune pe termen lung (butoaie de 220l – 90 de lei) sau chiar sticle (din sticlă) de orice fel cu dopuri de plută sau banalul butoiaș de 10l care e cam 6 lei la supermarket. E mai puțin riscant să pui apă potabilă, pentru consum, în recipiente mai mici și multe, căci dacă se strică vreo cîteva nu e ca atunci cînd se strică un butoi de 200-300 de litri.

  • Trebuie să avem o sursă auxiliară de căldură.
Fiind iarnă, se apropie temperaturi foarte scăzute. Majoritatea celor de la oraș avem centrale pe gaz, care nu funcționează dacă lipsește curentul electric sau gazul. Noi trăim într-o țară ortodoxă, deci sîntem o țină principală pentru cei care urmăresc devierea noastră de la dreapta credință. Mă gîndesc că va fi și prin zona noastră cel puțin un curemur artificial care să ne zdruncine credința, mai ales că avem și vecini ortodocși în țările din jur. Dar chiar dacă nu va fi nimic la noi, furnizorii de gaz pot închide țeava pe motiv de siguranță și putem rămîne pe rezervele naționale – dacă or fi existînd. Oricum, văd două soluții concrete în acest caz (fără gaz, fără curent): soba pe combustibil solid sau folosirea buteliilor de aragaz. La bloc e mai complicat cu evacuarea fumului, dar încă mai sînt apartamente care au acces la coșuri de fum. Altfel, fuga la țară la părinți și la bunici – care îi aveți aproape.

  • Trebuie să și mîncăm, măcar din cînd în cînd.
Chiar de nu va fi nimic începînd cu 21, lumea va rade tot din magazine și pentru o vreme vom trăi pe resursele din cămară. Dar dacă va fi ce se presupune, banii nu vor mai avea mare valoare începînd cu sărbătorile, transporturile vor fi afectate, magazinele și piețele se vor goli în scurt timp. Vom vedea.

Voi da o listă cu alimente care rezistă pe perioade mai mari de timp:

- miere de albine de diverse tipuri
- nuci, castane și alune crude și în coaja lor
- fistic, migdale și orice fel de semințe găsiți
- făină (de grîu, orz, ovăz, secară, porumb, soia, năut, hrișcă șamd)
- boabe crude de soia, hrișcă, mei, năut, linte și fasole de mai multe culori, amaranth, quinoa, orez șamd
- paste făinoase
- fructe uscate de goji, merișoare, prune șamd
- cartofi
- mere
- murături de tot felul (nu uitați să pitrociți varza :) )
- diverse conserve după gust și preferințe
- compoturi de fructe
- dulciuri (pe care le recomand numai în situații-limită)

Cineva care se spovedește la un duhovnic foarte îmbunătățit din inima țării, la care și ierarhii se mărturisesc, mi-a povestit că acel preot-călugăr i-a dat un sfat, insistent, să facă provizii pentru a trece de iarna asta. Mi s-a părut cel puțin interesant acest lucru, mai ales că după descrierea respectivei persoane acel duhovnic este „un sfînt în viață”, iar persoana face periodic 900 de km dus-întors pentru o spovadă la el.

  • Trebuie să ne protejăm familia.
Da, oamenii din jurul nostru în general nu ne sînt prieteni în situații de supraviețuire. Fiecare e pentru el și pentru familia lui. Dacă va fi război civil, dacă nelegiuiții se vor aduna în găști pentru a supraviețui în jungla urbană, trebuie să te aperi. Foamea le va întuneca rațiunea. Citeam în ziar că în orașul meu sînt mii de oameni care dețin arme de foc. Ce faci dacă îți bat unii ca aceștia la ușă? Te pregătești din timp în mod corespunzător sau măcar încerci să faci asta.

Scria pe un forum cineva care practică tirul cu arcul ca sport că a vrut să-și cumpere unul pentru el. N-a reușit, deoarece arcul e considerat ca armă letală și trebuie să ai autorizație de la poliție care nu știu pe ce criterii se acordă... Deși oricine are în casă cuțite cu lama mai lungă de 10 cm care sînt cît de letale se poate să fie. Deci la capitolul ăsta nu știu ce să zic, decît că sper să ne păzească Domnul de ce e mai rău.

Acestea fiind spuse, vă doresc să nu vă pierdeți credința, speranța și dragostea, indiferent ce urmează. Doamne ajută!
__________________
Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele;
Psalmul 140, 4

Ascultați Noul Testament ortodox online.

Last edited by Florin-Ionut; 15.12.2012 at 22:48:00.
Reply With Quote
 



Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce veti face voi cand vor veni acele vremuri de pribegie? adelin Despre Biserica Ortodoxa in general 157 23.09.2010 16:12:48
Cum se face canonisirea ca sfant(a)? In ziua de azi se mai face? sophia Mari Duhovnici si predicile lor 5 09.01.2010 23:13:44
De ce 25 Decembrie? Andie Teologie si Stiinta 23 19.01.2009 01:38:20
16 - 22 decembrie laurschepsis Stiri, actualitati, anunturi 11 20.12.2008 04:59:41