Citat:
În prealabil postat de Demetrius
Este o atitudine cat se poate de... proasta sa crezi ca daca nu scrie, atunci nu-i adevarat;
|
Am spus ca nu-i adevarat? Am spus ca nu se gaseste informatie explicita pe tema moralei sexuale conjugale. Sau nu am cautat / gasit eu? Asta intrebam.
Citat:
În prealabil postat de Demetrius
Referitor la sexualitate, este imorala(fata de Duhul Sfant) daca nu urmareste numai facerea de Fii ai lui Dumnezeu(copii) in cadrul casatoriei.
|
Este o parere personala? Este parerea BOR? M-ar interesa mai ales raspunsul la a doua varianta, precum si precizarea daca acel raspuns este
al BOR, adica referinta ultima pentru orice crestin ortodox (doar din Romania, sau din toata lumea?). Multumesc anticipat.
Sa nu uit: o astfel de afirmatie se argumenteaza. Dar m-as bucura sa fie argumentul Bi se ri cii. Nu că noi nu putem avea argumente valide, dar nu stiu dacă pot avea si autoritatea necesară. Biserica, prin ierarhie, este depozitara adevărului de credință, din câte știu eu. Altfel, pe ce criteriu să "acord" credit unui sfânt sau altuia, într-un subiect sau altul? Să fiu bine înțeles: pe mine mă interesează foarte clar ceea ce mă bagă în iad sau nu. Sunt care spun: dacă nu postești miercurea, te duci în iad. Alții care spun: dacă nu postești miercurea, nu e nici o problemă. Evident că Dumnezeu știe și decide cine merge în iad sau nu, până la urmă, dar tot Dumnezeu este cel care ne-a dat niște legi clare pentru diverse situații. Și, tocmai ca să nu fie confuzie, a instituit Biserica cu ierarhia, înzestrând-o cu acest dar (și datorie) a menținerii și propovăduirii credinței. Eu nu văd alt rost principal al ierarhiei. Ori, eu asta întreb: unde (sau care) este documentul ierarhiei BOR (deci, cel mai autorizat a fi luat în seamă) pe tema moralei sexuale conjugale? Un document care să spună clar: asta e albă, asta e neagră? Nu-mi spuneți că un creștin nu se poate conduce după principii de contrast, fiindcă toată învățătura lui Isus pe pământ s-a făcut prin intermediul exemplelor contrastante, respectiv pildele.