Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.09.2012, 20:18:14
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristina2012 Vezi mesajul
Mai întâi, bine ați (re)venit pe forum! Știți bine că am o stimă specială pentru dv, în care văd mult mai mult decât o teoreticiană a creștinismului (excelentă, dealtfel, cel puțin pentru nivelul nostru, profan, al discuțiilor) și că am apreciat mereu postările dv. Chiar și atunci când ideile noastre nu s-au suprapus în mod perfect, am apreciat totuși stilul și ținuta lor.

Am citit cu atenție extrasele din manual și nu văd absolut nimic heterodox în ele. Mai mult, însăși ideea că ar putea exista adevăruri revelate pe care ar trebui să le ascundem copiilor mi se pare foarte suspectă. Nu asta dorește Cristos, care, în toată misiunea lui publică pe pământ, a vorbit MULT mai mult despre iad decât despre rai. El ne-a mai îndemnat să nu punem lumina dumnezeieștii descoperiri sub obroc și ne-a cerut să lăsăm copiii să vină la El.

Aș fi ipocrit să spun că mi se pare curios că asemenea organizații "umaniste", precum acest ASUR, atât de îngrijorate de faptul că cei mici ar putea visa urât din cauză că află despre diavol, despre iad, despre malefic, despre plata păcatului și despre urgia declanșată de el în plan temporal, nu îmi amintesc să fi protestat când o serie de "artiști" sataniști vizitează țara noastră și dau concerte, inclusiv pentru cei mici. Nici când organizații sataniste promovează pe față cultul lui Sărsăilă. Nici nu am auzit proteste privind manualele altor religii abrahamice, care vorbesc și ele despre iad, despre diavol, despre păcat și urmările lui. Nu, nu mi se pare curios, ci perfect congruent cu adevărata misiune a unor asemenea structuri, alaltăieri ale "iluminiștilor", ieri ale "libre-penseur-ilor", astăzi ale "societății civile". Ce putem face noi ? Să le dăm o replică prin fapte și atitudine, organizându-ne mai bine în adevărate structuri ale societății civile: în structuri ale laicatului ortodox și ale laicatului catolic. Iată un teren pe care putem lucra împreună bine și cu mult rod pentru via Domnului.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Tradatorii lui Hristos - cei care-si abandoneaza copiii sau parintii! laurastifter Morala Crestina 62 05.12.2012 12:41:00
Copiii care nasc copii anastasia2008 Generalitati 22 23.03.2012 04:57:30
Dumnezeu a dorit o singura religie care sa uneasca toate popoarele lumii... mehiel Despre Biserica Ortodoxa in general 22 01.09.2009 17:58:48
CUNUNIA RELIGIOASA carmenpenzes Nunta 4 06.04.2008 15:22:55
intoleranta. Glamorous_witch Generalitati 5 17.12.2007 11:50:41