Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.09.2012, 15:52:22
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Când nu le pot evita, le... anulează!
Teoria ca teoria..dar practica ne omoara.

Citat:
Noi nu avem penitențe, indulgențe, dezlegări la păcat, ori acatiste.
Bun, si totusi cand cineva incalca Sabathul?
Cum capata iertarea?

O primieste automat, fara sa-si bata capu, o primeste daca rosteste printre dinti un "Doamne imi pare rau" (pana data viitoare), trebuie sa-si marturiseasca pacatul in fata adunarii, cum?

Ce certitudine are ca este iertat?

Citat:
Dacă mi-e foame, pot mânca și un măr. Pe de altă parte, un creștin care practică postul, nu va muri dacă 24 de ore nu mănâncă nimica.
Asta s-o crezi tu!
Dar trebuie să înțelegi că nu timpul ori gradul de complexitate primează, ci principiul respectării sabatului. Nu voi ezita să muncesc până la epuizare în a salva pe cineva din incendiul izbucnit în sabat, dar nu voi face compromis gătind friptura la care te referi, doar pentru a-mi satisface apetitul.
Si de ce a "gati" niste boabe de grau este ok, dar a pune pe foc niste friptura nu?
Sa zicem ca nu aprinde focul - il cheama pe vecinul ortodox sa faca asta ( se practica: eu patron nu muncesc in Sabath, dar am angajati ortodocsi care fac asta).
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? bmd Secte si culte 177 08.11.2010 20:20:53
Ignorati Sf.Asteapta Generalitati 5 03.05.2010 07:01:32