Citat:
În prealabil postat de andravenache
Mda ... este posibil ca sfaturile sa fie luate dintr-o revista. Cu toate astea ... mie mi s-au parut cel putin de bun simt.
E adevarat ca vezi femei maritate care arata ...divers..., dar.... oare tot asa aratau si la prima intalnire? Intr-adevar, la inceput aspectul conteaza. Ideea e ca ar trebui sa conteze doar faptul ca ai un aspect ingrijit, armonios, si nu culoare parului, a ochilor, inaltimea, circumferinta pieptului etc.
Si da... femeile trebuie sa fie ingrijite si mi se pare normal, ca doar si noi vrem acelasi lucru de la ei. Pe mine cel putin nu ma intereseaza daca e frumos, dar daca vad ca vine cu parul nespalat mai multe zile la rand, cu acelasi tricou de acum 3 luni, mirosind a transpiratie si, eventual a tutun si alcool.....slabe sanse sa ma cucereasca.
Nu mi s-a parut nimic nelalocul ei in sfaturile date.
Atata doar ca..... eu ma consider suficient de matura sa stiu aceste lucruri si fara a le citi dintr-o revista (sau poate ca nu, poate chiar le stie din proprie experienta) si totusi... sunt tot singura. Si sfaturile nu prea ma ajuta pentru ca barbatii de varsta mea (+/- cativa ani) sunt fie casatoriti, fie divortati - iar Dumnezeu nu aproba relatia cu astfel de barbati.
Mai sunt cativa .... "single" dar acei 1 din 1000 au cate o "chestie". De exemplu, vrea sa se insoare ca asa i-a spus mama ca ar fi cazul la varsta lui si... nu ca ar crede ca tu esti aleasa, dar.... daca tot esti "la indemana" ... Sau poate altul nici nu vrea sa se insoare, dar ... "nu si-a mai t....-o de vreo luna" si incepe sa se deprime din cauza asta.
Unde mai gasesti barbati single crestini (nu doar cu numele) dupa 30 de ani?
|
Se prea poate sa fi vrut sa spuna altceva si sa fi inteles eu gresit. Eu am priceput prin aceste sfaturi ca toate femeile trebuie sa fie asa, ca in descriere, altfel nu se pot marita. Nu toate femeile au acele calitati sa zicem. Poate fi o fata excelenta dar nu f.socialbila, ea fiind mai timida-poate sa isi gaseasca un sot, nu cred ca ar fi o problema. Se strofoaca putin si barbatul sa o cunoasca si sa ii castige increderea, prea s-au obisnuit sa aibe totul pe tava. Respectul si increderea se castiga, nu se primesc in dar! Asta a fost un exemplu. Nu sunt sfaturi rele, dar nu poti sa le generalizezi, caci se stie, nu exista 2 femei la fel.
Legat de spalat si haine curate, asta tine deja de bun simt si de educatie. Nu trebuie sa te speli, sa ai haine curate, calcate doar ptr. a gasi sot, ci trebuie sa faci aceste chestiuni din educatie, ptr. tine. Eu nici nu pun problema neingrijirii corporale, mi se pare o chestiune asa de normala pe care o face toata lumea, incat nici nu o mai pun ca si sfat.
Eu zic ca se pune prea mult accent pe fizic- e important, dar nu cel mai important- si pe chichitele astea sa fi epilata, sa fi independta dar si vulnerabile etc. si se uita de ce e important. Nu am vazut in sfaturile ei sa fie fata credincioasa, sa isi pastreze fecioria, sa se roage Domnului ptr. un sot, sa fie modesta, educata, manierata etc. Eu am citit cateva povestiri in care sotul si sotia s-au cunoscut asa intampaltor si din prima clipa si-au dat seama ca sunt facuti unul ptr. altul. Sunt oameni care si-au gasit perechea datorita Domnului si ar fi bine sa se incline spre asta, sa iti gasesti perechea prin intermediul Domnului, ci nu prin sfaturi din reviste.
Daca e greu sa gasesti si un tanar cuprins intre 20-30 de ani credincios, de fecior nu mai zic[ca de, acum e important sa fi ultima ptr. el, nu prima; nu se mai pune accent pe fiecioaria baietilor deloc si femeile accepta situatia], peste 30 de ani banuiesc ca e si mai dificil.
Dumnezeu sa iti ajute sa gasesti pe cineva, ai incredere si nu deznajdui!