Inima
Mi-a zis demult un sfintit slujitor al lui Hristos: "Evanghelia se patrunde cu inima, iar nu asa cum incerci tu, cu speculatii mintale. O sa-ti dau o carte buna, o monografie intreaga despre inima, in talcuirea Sfintilor Parinti..."
Nu am apucat sa primesc cartea si, intre timp, a inceput sa mi se para si mie ca e ceva cu inima, de-o vreme, cand citesc Scriptura... si viata mea... si a lumii...
Si tare sunt dornic sa vorbim aici, cata vreme mai mult nu putem face pe forum, pe aceasta tema: "Inima".
Adresez mai intai profesorilor de religie intrebarea: cum e cu inima, dupa cunostintele voastre? Ce le spuneti copiilor pe aceasta tema? M-as multumi pentru inceput cu un raspuns (o sugestie, o orientare, ceva) de nivel fie si prescolar. As vrea sa o iau de la zero... cu inima! (daca nu cer prea mult)
Deocamdata incropesc o colectie provizorie de citate din Scriptura, unde apare termenul "inima". Nadajduiesc sa avem parte aici de un topic bogat in frumusete, pe masura subiectului "Inima". Domnul sa ne lumineze!
Last edited by ioan cezar; 01.09.2012 at 01:06:52.
|