Citat:
În prealabil postat de Doriana
Ne multumim cu tara: e buna pentru un loc de nastere, dar nu neaparat pentru a ramane. Si plecam uneori pentru ca am obosit sa fim furati si tratati nedemn.
|
Adică ai obosit să-L urmezi smerită pe Hristos?
El a fost nedemn?
Oare prin plecarea în străinătate îmi afirm eu demnitatea de... român, de... creștin, de..., de ce?
Citat:
În prealabil postat de laurastifter;
Cred că depinde de situație...
În privința citatului din Iez21, 30, rețin că acele cuvinte profetice au fost rostite în contextul prezicerii despre cucerirea Ierusalimului de către babilonieni. Cred că, în sens istoric, textul se referă la faptul că fiii lui Israel vor suferi consecințele negative ale păcatelor comise chiar în Ierusalim, atunci când cetatea lor va fi cucerită și distrusă de către armata lui Nabucodonosor. Care ar fi sensul duhovnicesc al textului?
|
Ai exprimat o părere personală și ți-o respect, deși apoi(ca să fii corectă politic) mai spui că s-ar putea să greșești, fără să fii convinsă de eventualitatea asta.
Ar trebui să citești foarte mult din VT ca să înțelegi că robia este un
păcat al lui Israel, adică în ”robie”(parabolă) au fost duși cei mai bogați iudei, iar cei săraci au rămas acasă. De ce? Pentru că de robia afacerilor erau vrednici doar cei bogați; ”armata” lui Nabucodonosor era formată din contabili, negociatori, profitori șamd, iar ”cetatea” Ierusalumului este credința în Dumnezeul propovăduit de Moise, iar zidurile acesteia n-au rezistat ”ofertei” lui Nabucodonosor și s-au ”spart”.
Citește Iezechiel cap.17.
La fel ca plecarea în strănătate, topicul de față, unde se pleacă doar pentru lipsuri materiale, nu pentru Cuvântul lui Dumnezeu.