Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserici Protestante

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.06.2012, 15:45:07
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ucenic Vezi mesajul
Asa am ajuns sa citesc Biblia - bineinteles ortodoxa. Numai ca ceea ce citeam acolo se regasea mai mult in expunerile lor pasnice decat in argumentatiile mele vehemente. Apoi am inceput sa ma rog si sa cer de la Dumnezeu sprijin, lumina, intelepciune. Asa a devenit cititul Sf.Scripturi o placere... O nevoie launtrica ma impingea sa citesc mai mult si mai mult in Noul Testament iar intalnirile noastre se transfosmasera din discutii aprinse si ironice in sfaturi pline de intelepciune Biblica. Ca si confirmare aveam aceasta certitudine - Biblia ortodoxa cu care verificam in detaliu orice subiect.
Frate, e trist, într-adevăr, faptul că până la acea vârstă nu L-ai cunoscut pe Hristos, deși erai botezat. E dureros că foarte mulți dintre ortodocși trăiesc așa, cei mai sinceri dintre ei numindu-se „creștin cu numele”, neavând treabă cu Biserica.
Dar, odată ce ai ajuns să te bucuri de cunoașterea Evangheliei, nu te-ai gândit că frații tăi ortodocși sunt și ei flămânzi cum erai tu, și că ai putea să le descoperi și lor ceea ce ți s-a descoperit ție, fără a-i rupe de Biserica în care s-au născut? Ai gustat, cu adevărat, și ai văzut „că bun este Domnul”, căci te-ai împărtășit din cuvintele vieții celei adevărate. Însă împărtășirea de Hristos nu se rezumă la cuvintele Evangheliei, ea fiind deplină în Biserică. Gustând din Cuvânt ai lăsat deoparte, ignorându-le, Tainele prin care harul mântuitor se dăruiește celor ce cred în El.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! laurastifter Alte Religii 24 05.04.2013 14:10:48
De ce romanii nu mai fac filme istorice. Theodor_de_Mopsuestia Generalitati 22 27.03.2012 17:53:00
Bisericile din Apocalipsa joseph_ben_iacob Secte si culte 36 01.01.2011 14:38:29
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? mihailt Generalitati 45 12.11.2010 18:46:27
Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? irina1f Umanitare 3 24.12.2008 08:47:09