Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Alte Religii

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.06.2012, 21:27:01
ucenic ucenic is offline
Banned

Data înregistrării: 07.05.2010
Locație: Ploiesti
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru ucenic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de florin.oltean75 Vezi mesajul
Eu cred ca realitatea este Una - dar denominarile sunt diferite.
Dharmakaya este o denominare care desemneaza Adancul Nesfarsit al Fiintei.
Asa este.
Macar ca omul nu poate cuprinde de la inceput pana la sfarsit lucrarea Lui, Dumnezeu a ales cu cale sa se reveleze pe Sine in fiecare inima, punand in om gandul vesniciei. (Ecl.3:11)

Insa aceasta Realitate, acest Adevar care "este Cel ce este" S-a revelat pe Sine omenirii alegandu-Si un popor. Facand astfel, Dumnezeu a pregatit calea Celui ce avea sa vina si sa desavarseasca ceea ce a pregatit pentru om - mantuirea.

Priveste la musulmani - care este nadejdea mantuirii lor?
Priveste la hindusi - care este nadejdea mantuirii lor?
Priveste la budhisti - care este nadejdea mantuirii lor?
...

Dumnezeu arata promisiunea Sa:
"Eu sunt Cel care am fagaduit mantuirea si am putere sa izbavesc!" - (Isa.63:1)

Dumnezeu arata promisiunea Sa in Fiul Sau:
"De aceea, Te pun sa fii Lumina neamurilor, ca sa duci mantuirea pana la marginile pamantului." (Isa.49:6)

Dumnezeu arata ca mantuirea vine din poporul lui Israel:
"Eu Imi apropii neprihanirea: nu este departe; si mantuirea Mea nu va zabovi. Eu voi pune mantuirea Mea in Sion si slava Mea peste Israel." (Isa.46:13)

Insusi Domnul Iisus marturiseste aceasta:
"Voi va inchinati la ce nu cunoasteti; noi ne inchinam la ce cunoastem, caci Mantuirea vine de la iudei."(Ioan.4:22)

...

In continuare tu spui...
Citat:
Ei cred ca apucarea numelui este o garantie (fie a Lui Isus, Budha, Dumnezeu, Alah...sau forma de credinta - biserica). Din pacate nu este asa.
Insa iata ce marturiseste Duhul Sfant, in Noul Legamant:
"In nimeni altul nu este mantuire: caci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor in care trebuie sa fim mantuiti." (Fapt.4:12)

"Toti prorocii marturisesc despre El ca oricine crede in El capata, prin Numele Lui, iertarea pacatelor." (Fapt.10:43)

"Caci este un singur Dumnezeu si este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul Iisus Hristos, care S-a dat pe Sine insusi ca pret de rascumparare pentru toti." (1Tim.2:5,6)

...

Si concluzionezi...
Citat:
Dharmakaya este o denominare care desemneaza Adancul Nesfarsit al Fiintei.
Din aceasta perspectiva putem spune ca Dharmakaya este Dumnezeu.

Iar Isus, intradevar, are toate caracteristicile unui Budha.
Ei, draga Florin, mai poti spune tu ca il cunosti in adevar pe acest Iisus cate vreme Il compari cu un Budha?

Iisus = mantuire, Hristos (Mesia) = Uns - Iata Numele in care este mantuire - Iisus Hristos - (Cel Uns ca sa aduca mantuirea) pe cand Budha = "Cel treaz" sau "Cel iluminat"

Asadar Iisus Hristos este singurul Mantuitor - nici un Budha nu are aceasta calitate.

Budha sunt vreo 28 de oameni, Iisus este Unul;

Budha are parinti pamantesti - Iisus are mama o fecioara si Tatal - Dumnezeu;

Budha a trait pentru multi insa a murit trupeste - Iisus nu numai ca a trait pentru noi, dandu-se pe Sine exemplu, dar Si-a dat de buna voie viata Lui, pentru viata noastra vesnica - lucrarea desavarsita a mantuirii.

Toti Budha au murit, oasele lor sunt marturii in pamant - Iisus Si-a dat viata, a inviat si S-a inaltat la ceruri.

...

Mai poti spune ca Budha - care este "Cel treaz" este asemeni lui Hristos - care este "Calea, Adevarul, Viata"?

Iata o frumoasa marturie:
1. La inceput era Cuvantul, si Cuvantul era cu Dumnezeu, si Cuvantul era Dumnezeu.
2. El era la inceput cu Dumnezeu.
3. Toate lucrurile au fost facute prin El; si nimic din ce a fost facut, n-a fost facut fara El.
4. In El era viata, si viata era lumina oamenilor.
5. Lumina lumineaza in intuneric, si intunericul n-a biruit-o.
...
9. Lumina aceasta era adevarata Lumina, care lumineaza pe orice om, venind in lume.
10. El era in lume, si lumea a fost facuta prin El, dar lumea nu L-a cunoscut.
11. A venit la ai Sai, si ai Sai nu L-au primit.
12. Dar tuturor celor ce L-au primit, adica celor ce cred in Numele Lui, le-a dat dreptul sa se faca copii ai lui Dumnezeu;
13. nascuti nu din sange, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu.
14. Si Cuvantul S-a facut trup si a locuit printre noi, plin de har si de adevar. Si noi am privit slava Lui, o slava intocmai ca slava Singurului nascut din Tatal. -
...

Iata Numele in care ne incredem, iata-L pe Cel ce Il asteptam sa revina cu slava pe norii cerului, sa ia la Sine pe toti aceia care s-au increzut in El, in Numele Lui, si care L-au urmat in viata lor.

Binecuvantat sa fie Numele Lui in veci! Amin.

Last edited by ucenic; 08.06.2012 at 01:58:12.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Budism tantric - Vajrayana florin.oltean75 Alte Religii 50 28.03.2015 11:50:49
Budism - decodificarea realitatii florin.oltean75 Alte Religii 69 21.06.2014 09:45:16
Budism - Mantre florin.oltean75 Alte Religii 40 14.03.2014 12:12:35
Budism - Natura Mintii florin.oltean75 Alte Religii 29 16.08.2012 08:54:01
Budism - Lamrim florin.oltean75 Alte Religii 4 06.12.2011 12:40:18