![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Macar ca omul nu poate cuprinde de la inceput pana la sfarsit lucrarea Lui, Dumnezeu a ales cu cale sa se reveleze pe Sine in fiecare inima, punand in om gandul vesniciei. (Ecl.3:11) Insa aceasta Realitate, acest Adevar care "este Cel ce este" S-a revelat pe Sine omenirii alegandu-Si un popor. Facand astfel, Dumnezeu a pregatit calea Celui ce avea sa vina si sa desavarseasca ceea ce a pregatit pentru om - mantuirea. Priveste la musulmani - care este nadejdea mantuirii lor? Priveste la hindusi - care este nadejdea mantuirii lor? Priveste la budhisti - care este nadejdea mantuirii lor? ... Dumnezeu arata promisiunea Sa: "Eu sunt Cel care am fagaduit mantuirea si am putere sa izbavesc!" - (Isa.63:1) Dumnezeu arata promisiunea Sa in Fiul Sau: "De aceea, Te pun sa fii Lumina neamurilor, ca sa duci mantuirea pana la marginile pamantului." (Isa.49:6) Dumnezeu arata ca mantuirea vine din poporul lui Israel: "Eu Imi apropii neprihanirea: nu este departe; si mantuirea Mea nu va zabovi. Eu voi pune mantuirea Mea in Sion si slava Mea peste Israel." (Isa.46:13) Insusi Domnul Iisus marturiseste aceasta: "Voi va inchinati la ce nu cunoasteti; noi ne inchinam la ce cunoastem, caci Mantuirea vine de la iudei."(Ioan.4:22) ... In continuare tu spui... Citat:
"In nimeni altul nu este mantuire: caci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor in care trebuie sa fim mantuiti." (Fapt.4:12) "Toti prorocii marturisesc despre El ca oricine crede in El capata, prin Numele Lui, iertarea pacatelor." (Fapt.10:43) "Caci este un singur Dumnezeu si este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul Iisus Hristos, care S-a dat pe Sine insusi ca pret de rascumparare pentru toti." (1Tim.2:5,6) ... Si concluzionezi... Citat:
Iisus = mantuire, Hristos (Mesia) = Uns - Iata Numele in care este mantuire - Iisus Hristos - (Cel Uns ca sa aduca mantuirea) pe cand Budha = "Cel treaz" sau "Cel iluminat" Asadar Iisus Hristos este singurul Mantuitor - nici un Budha nu are aceasta calitate. Budha sunt vreo 28 de oameni, Iisus este Unul; Budha are parinti pamantesti - Iisus are mama o fecioara si Tatal - Dumnezeu; Budha a trait pentru multi insa a murit trupeste - Iisus nu numai ca a trait pentru noi, dandu-se pe Sine exemplu, dar Si-a dat de buna voie viata Lui, pentru viata noastra vesnica - lucrarea desavarsita a mantuirii. Toti Budha au murit, oasele lor sunt marturii in pamant - Iisus Si-a dat viata, a inviat si S-a inaltat la ceruri. ... Mai poti spune ca Budha - care este "Cel treaz" este asemeni lui Hristos - care este "Calea, Adevarul, Viata"? Iata o frumoasa marturie: 1. La inceput era Cuvantul, si Cuvantul era cu Dumnezeu, si Cuvantul era Dumnezeu. 2. El era la inceput cu Dumnezeu. 3. Toate lucrurile au fost facute prin El; si nimic din ce a fost facut, n-a fost facut fara El. 4. In El era viata, si viata era lumina oamenilor. 5. Lumina lumineaza in intuneric, si intunericul n-a biruit-o. ... 9. Lumina aceasta era adevarata Lumina, care lumineaza pe orice om, venind in lume. 10. El era in lume, si lumea a fost facuta prin El, dar lumea nu L-a cunoscut. 11. A venit la ai Sai, si ai Sai nu L-au primit. 12. Dar tuturor celor ce L-au primit, adica celor ce cred in Numele Lui, le-a dat dreptul sa se faca copii ai lui Dumnezeu; 13. nascuti nu din sange, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu. 14. Si Cuvantul S-a facut trup si a locuit printre noi, plin de har si de adevar. Si noi am privit slava Lui, o slava intocmai ca slava Singurului nascut din Tatal. - ... Iata Numele in care ne incredem, iata-L pe Cel ce Il asteptam sa revina cu slava pe norii cerului, sa ia la Sine pe toti aceia care s-au increzut in El, in Numele Lui, si care L-au urmat in viata lor. Binecuvantat sa fie Numele Lui in veci! Amin. Last edited by ucenic; 08.06.2012 at 01:58:12. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Budism tantric - Vajrayana | florin.oltean75 | Alte Religii | 50 | 28.03.2015 11:50:49 |
Budism - decodificarea realitatii | florin.oltean75 | Alte Religii | 69 | 21.06.2014 09:45:16 |
Budism - Mantre | florin.oltean75 | Alte Religii | 40 | 14.03.2014 12:12:35 |
Budism - Natura Mintii | florin.oltean75 | Alte Religii | 29 | 16.08.2012 08:54:01 |
Budism - Lamrim | florin.oltean75 | Alte Religii | 4 | 06.12.2011 12:40:18 |
|