![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Mulțumesc pentru răspuns.
Citat:
Citat:
Ieri am citat de pe un link care azi nu mai merge: http://www.monitorulexpres.ro/?mod=m...te&s_id=107272 . Dar am mai găsit informația și aici: http://www.healingdaily.com/detoxifi...et/enzymes.htm . Citat:
Postul original însemna ne-mîncarea. Era post, nu mîncai nimic, punct. Zile și săptpmîni în șir. Dar acest lucru presupunea un organism puternic și rezistent... Moise a postit așa, Hristos a postit așa șamd. Acum noi sîntem niște neputincioși, niște slăbănogi în comparație cu cei de odinioară, de aceea Biserica ne-a îngăduit posturile așa cum le știm. Lipsa mîncării pentru organism pentru o vreme, în funcție de posibilitățile fiecăruia, este de folos pentru sănătate. De exemplu, pancreasul și glandele nu mai produc atîtea enzime pentru digestie, iar organismul se ocupă în acest timp de tratarea propriilor boli. S-au tratat boli grave prin acest procedeu "ascetic", dar atenție, sub supraveghere medicală. Poate că această curățire duce la claritatea minții, la mai ușoara concentrare la rugăciune și meditație. Dar repet, Hristos și cei din vremurile de demult posteau nemîncînd deloc, nu cu trei mese vegetale pe zi ca astăzi... :) Cine mai știe ce legătură tainică este între acest tip de post și mîntuirea omului de anumite duhuri care nu pot fi scoase altfel decît cu post (ăla adevărat) și cu rugăciune.
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Teoria ramificatiilor harului | catalin2 | Dogmatica | 3 | 16.05.2012 15:15:51 |
Teoria conspiratiei | idealist | Generalitati | 9 | 21.06.2010 23:00:58 |
Teoria Evolutiei | Evreulcelales | Generalitati | 96 | 25.09.2009 08:37:52 |
Teoria evolutiei vs Dumnezeu | seby_din_brasov | Generalitati | 2 | 19.02.2009 20:42:45 |
Teoria evolutionista a dus la nazism | partenie | Generalitati | 6 | 21.09.2008 21:10:03 |
|