Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.05.2012, 08:03:33
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Mulțumesc pentru răspuns.

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Nu există o distribuție "de sus în jos" a alimentelor în ordinea sosirii. Poate la rumegătoare, care au un stomac (de fapt, niște stomacuri) cu totul speciale. Există, însă, o distribuție concentrică, în sensul că alimentele care sunt mai demult acolo sunt mai aproape de pereții stomacului. Interesant este că această importantă descoperire a fiziologiei a fost făcută de un...student. El a avut ideea, genial de simplă, să dea animalelor de laborator să mănânce mâncare colorată. Mai întâi în verde (să zicem), apoi în roșu, pe urmă în albastru. După sacrificare, excizia stomacului, înghețare și secționare în felii, distribuția culorilor era concentrică, cum ar fi șanțurile unui disc: verdele la margine, roșul la mijloc.
Dată fiind această distribuție, alimentele consumate după primele îmbucături ar putea fi mai izolate de acizii tomacului astfel încît enzimele din vegetalele înghițite ajutînd la digestie. Nu se poate ca să nu ajute deloc la digestie, doar nu sînt desființate instantaneu de acidul clorhidric sau ce-o mai fi prin stomac. În acel articol, doctorul Howell spune că alimentele sînt pre-digerate dacă ele conțin din start enzime necesare, digestia fiind în continuare mai ușoară.

Citat:
Dar noi nu digerăm folosind enzimele din alimente, ci folosind enzimele produse de glandele salivare, stomac, pancreas, etc. Enzimele noastre atacă legăturile dintre moleculele complexe din alimente, făcându-le molecule mai simple, mai mici, care vor putea fi absorbite prin pereții intestinali.
Știu că organismul produce enzime, dar de ordinul zecilor, pe cînd în vegetale și chiar în carne (în carnea crudă) ele sînt de ordinul miilor. Oare degeaba să existe atîtea tipuri în natură și să nu fie folosite deloc tubul digestiv al omului? Mă îndoiesc.

Ieri am citat de pe un link care azi nu mai merge: http://www.monitorulexpres.ro/?mod=m...te&s_id=107272 .

Dar am mai găsit informația și aici: http://www.healingdaily.com/detoxifi...et/enzymes.htm .

Citat:
Nu mai credeți chiar tot ce spun tot felul de extremiști ai alimentației. Așa cum există un extremism religios, există și un extremism în alimentație, cu pretenții științifice. În fond, oamenii de știință sunt la fel de expuși atașamentului irațional față de niște teorii ca toți ceilalți oameni.
Valoarea legumelor, a fructelor și a semințelor consumate așa cum ni le-a dat Dumnezeu comparativ cu varianta gătită la temperaturi mari nu poate fi contestată. Am deschis topicul acesta pentru a arăta încă un motiv pentru care vegetalele ar trebui consumate în stare naturală, crudă. Argumentul enzimelor mi s-a părut plauzibil. Eu nu am cum să-l verific dacă este adevărat sau nu, deci pînă la proba contrarie prefer să-i accept verosimilitatea.

Citat:
Valoarea postului este în altă parte decât în enzime.
Postul original însemna ne-mîncarea. Era post, nu mîncai nimic, punct. Zile și săptpmîni în șir. Dar acest lucru presupunea un organism puternic și rezistent... Moise a postit așa, Hristos a postit așa șamd. Acum noi sîntem niște neputincioși, niște slăbănogi în comparație cu cei de odinioară, de aceea Biserica ne-a îngăduit posturile așa cum le știm.

Lipsa mîncării pentru organism pentru o vreme, în funcție de posibilitățile fiecăruia, este de folos pentru sănătate. De exemplu, pancreasul și glandele nu mai produc atîtea enzime pentru digestie, iar organismul se ocupă în acest timp de tratarea propriilor boli. S-au tratat boli grave prin acest procedeu "ascetic", dar atenție, sub supraveghere medicală.

Citat:
Noi nu postim fiindcă trebuie să ne curățim vintrele din când în când, ci fiindcă așa a făcut Cristos, fiindcă așa au făcut sfinții Săi, fiindcă așa ne cere Biserica să facem.
Poate că această curățire duce la claritatea minții, la mai ușoara concentrare la rugăciune și meditație. Dar repet, Hristos și cei din vremurile de demult posteau nemîncînd deloc, nu cu trei mese vegetale pe zi ca astăzi... :) Cine mai știe ce legătură tainică este între acest tip de post și mîntuirea omului de anumite duhuri care nu pot fi scoase altfel decît cu post (ăla adevărat) și cu rugăciune.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Teoria ramificatiilor harului catalin2 Dogmatica 3 16.05.2012 15:15:51
Teoria conspiratiei idealist Generalitati 9 21.06.2010 23:00:58
Teoria Evolutiei Evreulcelales Generalitati 96 25.09.2009 08:37:52
Teoria evolutiei vs Dumnezeu seby_din_brasov Generalitati 2 19.02.2009 20:42:45
Teoria evolutionista a dus la nazism partenie Generalitati 6 21.09.2008 21:10:03