Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.03.2012, 22:48:29
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Edit: Apropo de mentalitățile promovate: Dacă ai copii, cum ai să le poți vorbi de feciorie la vârsta adolescenței, când tot ce-i înconjoară le arată că e bine să-ți începi viața sexuală devreme și că schimbarea partenerilor e ceva normal?
Nu cred că asta ar trebui să fie principala noastră preocupare. Preocuparea noastră ar trebui să fie aceea de ne împăca cu Dumnezeu. “În copiii veniți dintr-o vețuire curată a căsătoriei, precumpănesc înclinările bune și nu-i biruie împrejurările rele ale mediului, pe care eventual l-ar găsi și, poate că, chiar împotriva acestui mediu sunt rânduiți. Ei sunt de mici mai străvezii spre Dumnezeu și prin asta se vede că au chemare să-I fie ucenici, iar dacă vremea le-o va cere îi vor fi și mucenici”.

Părintele Arsenie ne explică foarte clar despre cauzele sexualității precoce:
„Unui tată care se plângea de căderea fiului său în desfrânare și care i-a adresat întrebarea: ‹‹Cum s-a putut ca să ajungă fiul meu un așa desfrânat prăpădit?››, Părintele i-a răspuns: ‹‹Dacă ai curajul să asculți, acultă: - Animalele dau pace femelei în timpul sarcinii și nu o tulbură. Oamenii însă nu. Bărbații cred că au drepturi nelimitate și profită de sarcina femeii spre o sexualitate care o tulbură și pe ea și pe copilul ce prinde viață. Acum au loc și bune și rele: toate impresiile biologice și artificiale, nenaturale, se înscriu ca posibilități în pruncul care are să vină în lume. Copilul se trezește de mic cu preocupări sexuale, care se maturizează mai repede decât posibilitățile de frânare ale creierului și deci iată cine e vinovat”.››
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum postim? Marius22 Generalitati 26 21.08.2012 18:56:31
Ce rost are sa postim ? gheorghe roger Intrebari utilizatori 8 18.08.2012 18:56:14
Televizorul,aparent inofensiv.Oare asa sa fie? Seraphim7 Generalitati 40 16.03.2010 21:24:59
Televizorul, dusman sau prieten? amatyyy Generalitati 35 31.12.2009 02:11:57