Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.02.2012, 21:49:06
spre_rasarit spre_rasarit is offline
Banned

Data înregistrării: 29.08.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Eu cand am devenit convins de ortodoxie faceam yoga si nu cautam adevarul ci sanatatea. Cand mi-a spus ca e o gresala enorma ce fac m-am suparat. Dar apoi i-am dat dreptate si m-am apropiat de adevar.

Rusii cand s-a dus Chiril si Metodius la ei, nu cautau adevarul. Multi poate ca nici nu stiau ca exista.

Arunca semintele in locul unde e pamant nu in locul unde pamantul asteapta adevarul si apoi lasa-le in voia lui Dumnezeu sa rodeasca.

Citat:
În prealabil postat de spre_rasarit Vezi mesajul
Exact. Putem vorbi si de exemplu sa cumperi o Biblie ortodoxa sau o carte cu invataturi crestine ale parintelui Arsenie Boca sau o alta carte si sa o dai in Biserica sau pe strada unui om este misiune . Si daca intorci pe unul cel putin, multa bucurie vei aduce in rai plus iertarea pacatelor.

Sau pur si simplu o imprimanta plus tiparirea articolelor acestora:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=12927
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=12926
si darea pe strada sau in vacanta poate insemna misiune.

Dand bani la www.ocmc.org sa platesti un misionar ortodox in alta tara este un alt fel de misiune. Acolo la ocmc vorbesc de familia misionara Sima. care cred ca sunt romani. Sa-i binecuvanteze Dumnezeu. Aici este un rezultat de-al lor: http://www.youtube.com/watch?v=EBPW1...ayer_embedded#
Iar noi sa-i ajutam macar cu rugaciunea, cu: Sa-i ajute Dumnezeu pe cati mai multi oameni sa vada adevarul ortodoxiei.

Povestea lui OCMC am impresia ca incepe cand un episcop si niste oameni au decis ca in post nu numai sa sara peste masa de pranz ci sa puna banii acestei mese pentru misiune, sa faca o organizatie de misiune. Si asa s-au strans niste bani si de acolo organizatia ocmc.

Adica tradus la noi. Miercuri si Vineri de post, in loc de pranz se strang banii. Daca costa 3 lei pe zi sunt 6 lei pe saptamana. Cand se strange suficient se cumpara o imprimanta si tiparesc foi pentru oamenii de pe strada. Cand se strang mai multi se poate lua o Biblie. Apoi o carte de-a parintelui Cleopa sau a parintelui Arsenie, familia si copiii in lanturi care pot fi date pe strada si tot asa.

Fratilor asta e o lupta cu patimile mai ceva decat multe ca ma si sperie. Eu nu stiu cat as rezista. Rezultatul ar fi in loc de morti vii, vii vii. Merita.

Rugaciunea e mult mai importanta decat banii.

Un acatist zice la sfarsit la pilde cam asa:

Nimeni nu se va mantui daca nu ajuta si el pe altii sa se mantuiasca.

Deci daca doar te lupti cu patimile si nu ajuti pe nimeni sa se mantuiasca conform a ce scrie acolo, ai dat cu stangu'n dreptu. Eu nu zic ca e adevarat sau fals, zic ca daca....

Si tu poti fi un far pe care sa-l vada mortii si sa invie. pe care sa-l vada florile ofilite si sa infloreasca. Si eu la facultate am avut un astfel de far care mi-a spus ca daca vreau sa-l rasplatesc sa raspandesc credinta si ce m-a invatat el mai departe.
Inceputul misiunii poate fi acesta:

Doamne, roaga-te prin mine, fa bine prin mine, curata lumea prin mine, ia-mi soarta in mainile tale, lucreaza prin mine pentru mantuirea aproapelui si a mea. Doamne da ca prin mine cat mai multi oameni sa fie adusi la credinta si fa aceasta misiune sa fie fara durere daca se poate dar cu cat mai mult success si cu cat mai mult folos pentru toti participantii. Daca sunt greseli, corecteaza Doamne aceste greseli si fa ca ele sa nu aiva efecte negative pentru nimeni .

Last edited by spre_rasarit; 11.02.2012 at 22:00:02.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Reflexiune.Ce e pamantul? cristian67 Generalitati 12 28.10.2010 16:10:23
Ceva incredibil goldfinger17 Intamplari adevarate 8 27.09.2008 17:12:05
incredibil gbagape Botezul 15 11.06.2007 21:39:26