Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.02.2012, 09:03:08
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de TunsDiana Vezi mesajul
Ce confesiune aveti daca nu va suparati? Cred ca sunteti adventist dar nu sunt sigura.
Sunt adventist de ziua a șaptea. La rubrica confesională am trecut "altă religie", deoarece nu am am găsit opțiunea "azș" ori măcar "neoprotestant".

Citat:
Cand a aparut biserica d-voastra si cine a fondat-o? Imi este necesara aceasta intrebare pt a intelege de unde se trage traditia organizarii d-voastra si a slujbelor?
Biserica AZȘ a luat ființă în 1863, având mai mulți membri fondatori printre care s-au distins James și Hellen White. Tradiția slujbelor a fost preluată din alte culte neoprotestante, în special din bisericile metodiste și baptiste. Aș remarca însă o notă aparte în ceea ce privește tradiția muzicală, ea cunoscând influențe diverse funcție de arealul geografic în care s-a dezvoltat.

Citat:
Daca nu interpretati ad-litteram BIBLIA inseamna ca o interpretati cu ajutorul unor alte carti, din moment ce faceti asta e clar ca puneti mai mult pret pe acele scrieri,deci pe traditia Bisericii d-voastra care cuprinde aceste scrieri.
Oricât ar părea de ciudat interpretarea Bibliei se face în principal tot cu ajutorul ei, respectându-se principiul protestant Scriptura sui ipsius interpres. În probleme organizatorice desigur există un fel de "regulament de ordine interioară" numit Manualul Comunității.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Protestantii sau ''pocaitii'' Templier Knight Secte si culte 21 01.02.2015 21:20:51
Ingerii pot face voia lor proprie? sergiu Din Noul Testament 23 03.08.2012 16:12:03
neoprotestantii.o problema? iulyaan Secte si culte 209 11.12.2009 21:38:31
Cum ne influenteaza credinta,viata proprie? ory Generalitati 29 06.05.2009 10:25:14
Dialogul ortodoxiei cu neoprotestantii PadreCory Secte si culte 0 20.06.2008 23:42:10