Citat:
În prealabil postat de TunsDiana
Ce confesiune aveti daca nu va suparati? Cred ca sunteti adventist dar nu sunt sigura.
|
Sunt adventist de ziua a șaptea. La rubrica confesională am trecut "
altă religie", deoarece nu am am găsit opțiunea "
azș" ori măcar "
neoprotestant".
Citat:
Cand a aparut biserica d-voastra si cine a fondat-o? Imi este necesara aceasta intrebare pt a intelege de unde se trage traditia organizarii d-voastra si a slujbelor?
|
Biserica AZȘ a luat ființă în 1863, având mai mulți membri fondatori printre care s-au distins James și Hellen White. Tradiția slujbelor a fost preluată din alte culte neoprotestante, în special din bisericile metodiste și baptiste. Aș remarca însă o notă aparte în ceea ce privește tradiția muzicală, ea cunoscând influențe diverse funcție de arealul geografic în care s-a dezvoltat.
Citat:
Daca nu interpretati ad-litteram BIBLIA inseamna ca o interpretati cu ajutorul unor alte carti, din moment ce faceti asta e clar ca puneti mai mult pret pe acele scrieri,deci pe traditia Bisericii d-voastra care cuprinde aceste scrieri.
|
Oricât ar părea de ciudat interpretarea Bibliei se face în principal tot cu ajutorul ei, respectându-se principiul protestant
Scriptura sui ipsius interpres. În probleme organizatorice desigur există un fel de "regulament de ordine interioară" numit
Manualul Comunității.