Citat:
În prealabil postat de sophia
Peste tot citate f.frumoase din scripturi, dar care din pacate nu se regasesc in viata de zi cu zi.
Ma intorc la punctul de plecare al acestui topic si spun asa:
Sigur, sa ramanem ortodocsi pana la capat. Asta este clar. Dar cum si cu ce pret?
Lupta este din ce in ce mare si noi tot mai uzati si slabi. Ma refer la lupta interioara (noi cu noi insine) si ce exterioara (noi cu cei din jur, chiar ortodocsi si chiar in biserica).
Interesant lucru este ca lupta cea mai mare se da in cadrul ortodoxiei si nu in afara ei. Nu ei, cei ne-orotdocsi ne sunt "dusmanii", ci chiar fratii nostri.
Si nu e vorba de lupta intru Hristos, ci de una de dragul perfectunii si al mandriei.
Nici unul pe lumea asta nu are voie sa ridice piatra...Nimeni absolut.
|
Punct si de la capat!! Da! Pentru multi dintre noi, chiar era nevoie de un bilant. Poate cu un singur lucru nu prea as fi de acord: cand vorbim de dusmani. Nu, nici macar ei, fratii ortodocsi, nu ne sunt cu adevarat dusmani. Daca i-am cunoaste in viata de zi cu zi, am fi incantati sa stam in preajma lor ore in sir. Tu ai spus-o deja, dar ai trecut usor peste ea: "Noi cu noi insine". Aici e cel mai inversunat dusman. Iar ca sa ne declaram razboi, nu trebuie sa ridicam piatra ci Ceaslovul, si sa indoim genunchiul...
Doamne-ajuta!
Later edit: Iata o minunata lectie in acest sens, pe care am ascultat-o cu sufletul la gura si pe care o si recomand tuturor.
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=rhNlqSMckas