Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.01.2012, 13:58:07
OmuBun
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
Dezlegarea de la un episcop există. Problema este dacă e bine sau nu să se insiste pentru a convinge persoana să renunțe la acest canon având în vedere că nu s-a plâns că este greu sau că nu vrea să-l mai facă.
Eu mă gândesc că ar fi bine să merg la preotul care o spovedește ( acesta nu știe că ea face canon) cu dispensa scrisă de episcop, să-i facă dezlegarea și dacă vrea să mai ajuneze în continuare vinerea,bine, dacă nu să hotârască ea cum și cât postește, dar să aibă dezlegarea făcută.
Ce credeți e bine așa?
Noi aici ne dam doar cu parerea si poate ca fara sa vrem, complicam lucrurile. Daca privim putin la ce spunea fratele Zaharia mai devreme, ajungem la concluzia la care faceam si eu aluzie: atat timp cat ea staruie sa continue asa, poate ca cei din jur vor parea mai catolici decat papa. Se presupune ca nu din mandrie, ci din dragoste pentru Hristos, batrana prefera sa continue asa.
Faptul ca duhovnicul "nu stie", cred ca este o greseala. Tocmai lui, in aceste momente, nu ar trebui sa i se ascunda acest lucru (adica sa se apeleze la episcop). Un episcop induhovnicit, ar trebui sa intrebe in primul rand acest lucru: "Cu duhovnicul ati discutat?" Daca in relatia cu duhovnicul exista o lipsa de comunicare, undeva cred ca ratacim drumul si nu e bine.
Oricum, chiar daca parerea ei acum conteaza mai putin, eu raman la concluzia ca ea este singura in masura sa simta daca mai poate face acest canon mai departe, sau nu. Iar daca mai poate, nu interveniti, in speranta ca o ajutati. S-ar putea sa-i zdruncinati nadejdea mantuirii si sa-si inchipuie ca se ineaca la mal. Ganditi-va la asta.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Canonul Sfantului Andrei Criteanul Marius22 Generalitati 15 20.03.2013 22:13:23
Mâine, Canonul Sf. Andrei Criteanul laurastifter Stiri, actualitati, anunturi 2 20.03.2013 01:38:27
Canonul Sf. Andrei Criteanul sophia Biserica Ortodoxa Romana 7 08.04.2011 19:54:40
Canonul Cel Mare ioan cezar Intrebari utilizatori 11 16.03.2011 13:26:38
Canonul de la preot grgsc_mrs Generalitati 21 06.08.2010 13:21:51