Citat:
În prealabil postat de Erethorn
Arhanghelul este un înger. Logică primară, domnule: gen-specie; genul înger, specia arhanghel. Un general este conducătorul militarilor, dar și el este tot un militar.
|
Logica dumneavoastră privitoare la taxonomia maimuțelor, ori la organigrama A.P.V.-iștilor nu se aplică la Dumnezeu.
Citat:
În prealabil postat de Erethorn
Logică primară, domnule: ați spus că doar Dumnezeu este nemuritor. Per a contrario, îngerii sunt muritori.
|
Nici această logică maniheistă, nu cred că se poate aplica aici. Eu am spus doar ce afirmă Scriptura în acest sens:
"
păzește porunca fără prihană și fără vină până la arătarea Domnului nostru Isus Cristos pe care, la timpul potrivit, o va face cunoscută fericitul și unicul Stăpânitor, Regele regilor și Domnul domnilor, singurul care are nemurirea, care locuiește într-o lumină de nepătruns, pe care nici un om nu l-a văzut și nici nu va putea să-l vadă, căruia să-i fie cinste și putere veșnicã. Amin!" (
1 Tim. 6,14-16 - versiunea Catolică)
"
și au înlocuit gloria Dumnezeului nepieritor cu imitația chipului omului pieritor, al păsărilor, al patrupedelor și al reptilelor." (
Rom.1,23 - versiunea Catolică)
Nicio aluzie la încercarea dvs. taxonomică de mai sus.