Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.12.2011, 14:39:18
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
V-as recomanda sa cititi cartea parintelui Adrian Fageteanu - Viata mea. Marturia mea Acolo da raspuns la aceasta intrebare.

Dar hai ca va spun eu. Evreii tin Vechiul Testament,pe cand jidanii au Talmudul! E o diferenta intre ei,meditati putin la ce a spus parintele.
Domnule, autoritatea duhovnicească a unui părinte nu se extinde asupra sensului cuvintelor în limba română; în acest domeniu, autoritate are Academia.

Iată ce înseamnă "jidan" în limba română, conform forului autoritativ:

JIDÁN, jidani, s. m. (Fam.) Evreu. – Jid (reg. „evreu” < sl.) + suf. -an.
Sursa: DEX '09 Comentariu: Această definiție elimină conotația peiorativă a cuvântului, ceea ce pare a fi o greșeală («... în procesul de editare a ultimei ediții a DEX-ului, s-a înlocuit din eroare indicația „(popular și peiorativ)”... cu indicația „(familiar)” » – Marius Sala, directorul Institutului de Lingvistică „Iorgu Iordan-Al. Rosetti”, răspuns publicat în evz.ro din 11 august 2011). -

JIDÁN, jidani, s. m. (Pop. și peior.) Evreu. – Jid (reg. „evreu” < sl.) + suf. -an.
Sursa: DEX '98

Mai pe scurt și pe înțelesul tuturor, "jidan" este un cuvânt cu conotații peiorative, adică injurioase în intenție și în efect, și se referă la evrei.

Față de cele de mai sus, vă rog încă o dată să dați dovadă de moderație și de civilizație, abținându-vă să-l mai utilizați.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
este Romania in razboi? iulyaan Generalitati 27 01.03.2011 11:39:09
nu stiu cui sa ma adresez -tatal meu este vetran de razboi mariazet45 Generalitati 2 26.05.2009 16:56:01
Ultima oră : Pentagonul a intrat în alertă ! cristiboss56 Generalitati 5 27.04.2009 09:20:23
Razboi in Georgia Gabri Generalitati 25 18.08.2008 15:50:34