Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
arăși, dacă stăm să contabilizăm, vom vedea că Israelul, ca și SUA, mai des au atacat ele decât au fost atacate.
|
Dimpotrivă.
Pentru că, dacă ați adera la ideea mea că, în anumite situații, atacul preventiv în cadrul unui război care este oricum, inevitabil, echivalează cu legitima apărare, veți vedea că Israelul nu a jucat rolul de agresor niciodată. Spre pildă, este recunoscut astăzi că, dacă Israelul nu ar fi atacat primul în timpul Războiului de Șase Zile, foarte probabil că nici n-am mai fi vorbit despre Israel.
Doctrina catolică cu privire la războiul just va trebui, inevitabil, să se adapteze la anumite realități din teren. Când vine vorba despre un adversar supradimensionat numeric și care posedă arme care fac posibilă dispariția statului tău în câteva zeci de minute (cel mult), trebuie să recunoaștem că Dumnezeu ne-a dat dreptul să ne apărăm, și, în același timp, Dumnezeu nu ne obligă să fim stupizi și să așteptăm ca racheta cu focos nuclear să treacă granița...
Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Deocamdată, singurul caz de folosire a unei arme nucleare de distrugere în masă este acela care are drept autor SUA. Alte cazuri în care energia atomică a fost folosită deliberat împotriva oamenilor, eu nu cunosc.
|
Și trebuie oare să așteptăm ca Haifa și Tel Aviv-ul să se facă sticlă ca să admitem că, totuși, ar fi posibil să se repete povestea ?