Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.09.2011, 22:57:42
Scotland The Brave
Guest

Implicit

Cataline,merge greu site-ul asa ca voi fi scurt.La 1054 s-a produs inevitabilul.Din punctul meu de vedere,nu am pretentia ca as avea dreptate.Destine istorice diferite,dezvoltari culturale si sociale diferite,mai ales culturale,efecte ulterioare complet diferite.Am tot citit opinii ortodoxe,catolice,protestante sau neutre,cu privire la acel moment.Imi mentin afirmatiile,era inevitabila ruperea la fel cum era inevitabil ca si agapele,de exemplu,sa nu dispara fata de cum erau la inceput.Lucrurile nu puteau ramine in aceiasi forma,erau spiritualitati mult prea diferite in esenta lor.Parerea mea.Fara sa fiu ironic as comenta,ca de obicei,rautacios,ca acel moment este unul in care nu se pot invoca tapii ispasitori care sunt invocati de obicei: protestantii.Acolo este intre voi si catolici.Noi suntem copii maniei daca vreti,era si asta inevitabil din parinti maniosi,pe la 1054.La fel ca si imposibila intoarcere.Sa se impace parintii si vor veni si fii risipitori.Sau vreti sa alegem pe unul dintre parinti sau sa va impacam noi?:)Este o alta discutie.

Cu privire la inger.Si daca nu vine un inger sau o revelatie?O mare parte a populatiei globului se pare ca nu au primit asa ceva pt ca ar fi complet bizar sa fie toti atat de impietriti.Daca te nasteai la Tokyo ce credinta ai fi avut sansa sa ai Cataline?:)Ai decis tu anumiti factori din viata ta?Nu.Nu mai vorbiti ma de predestinare precum un taur care vede rosu-n fata pt ca la toti exista elemente hotarate de Cel de Sus care nu tin de tine dar care influenteza.Si inca pot influenta masiv.Daca te nasteai la Roma intr-o familie devotat catolica acum poate il trimeteai la plimbare pe Fotie :) Si ar mai fi multe elemente la fiecare care au influentat,am dat un exemplu banal,nu trebuie luat cu valoare absoluta.

Cu privire la extindere.Pai nu aveati cum sa va extindeti.O simpla privire pe harta istoriei zonei si te lamuresti rapid.In schimb restul aveau unde berechet.In plus ati avut probleme de care altii au fost scutiti.In cazul in care credinta nu putea fi sustinuta de expansiunea teritoriala puteati sa va extindeti doar ca si Biserica militanta.De pe acest site am aflat ca sunteti doar o Biserica rugatoare si misionarismul ortodox,comparativ cu cel catolic,de exemplu,nu exista pe harta.Si iarasi este explicabil,istoric,social si chiar geografic.Strict pragmatic vorbind voi nu prea ati avut sansa extinderii ci doar a conservarii.Cum spuneam,destine istorice diferite,imi mentin abordarea strict pragmatica.

Cum era sloganul acel..,,unity in diversity"? :) Cataline,daca as vrea sa devin ortodox cu acte-n regula as deveni cat ai zice ,,r,ratusca,ramurica"la cum se ,,aranjeaza"acum pe la voi,si nu numai,anumite aspecte.La ce mi-ar folosi?La nimic,ar fi o perversa ipocrizie,pt ca o credinta ori o accepti si o traiesti in totalitatea ei,ori iti vezi de treaba ta si bati campii,stand la taclale pe forum.Cazul meu :) Incerc sa fiu sincer cu mine,nimic mai mult.Am sentimentul ca esuez cumplit dar ma ambitionez precum boul Ferdinand in fata panselutei cu o albina pe ea :)

Macar de as fi eu singurul ipocrit de pe acest forum da cred ca deja nu mai sunt bilete nici pe la peluze :)

Last edited by Scotland The Brave; 28.09.2011 at 23:05:00.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38