Citat:
În prealabil postat de Azzuurra
Buna.
Chiar cred ca ai o relatie apropiata cu sotul tau. Restul, pur si simplu nu ai stiu de unele lucruri, ai crescut cu alte idei si ce stii tu stie si sotul tau. Adica daca ma casatoream pe la 18 ani poate gandeam altfel. Citisem despre asta la Parinte Cleopa, cred, dar nu-i dadeam atentie. Si ma gandeam, cum, de 2 ori pe saptamana? Adica mi se parea ciudat. Adica, sa vorbesti asa cum vorbesti tu despre relatia cu sotu' mi s-ar fi parut foarte frumos, si mi se pare si acum, numai ca poate eu vreau ce ai tu cu niste "reguli" in plus, care oricum presupun efort. Si normal ca oricariu om casatorit i-ar placea sa existe toata viata atractie si comunicare cu sotu'/sotia. Si e destul de greu sa-ti schimbi obiceiurile. Si asta tine de tine si de putere. Adica nu toti ce au casnicii obisnuite ar trebui sa se dea peste cap ca sa faca altfel dupa ce au aflat de "reguli". Adica nu ascultati de noi, ci de Duhovnic ca el va cunoaste puterile. Si niciunul din prietenii mei obisnuiti nu si-au schimbat obiceiurile.
Legat de "taurul comunal" era si o gluma si un adevar. Nu o jignire. Ce poate face un barbat fara experienta, obosit si ametit? Nu prea mai are control. Si cand da prima data de "dulceata", nu stii ce stapanire mai are. Si in buimaceala aia se mai gandeste la nevasta....
Legat de cand, dupa o saptamana, martea. Daca chiar e foarte mult, ceea ce e ciudat,- cum de au rezistat pana acum?- macar sa tina 3 zile, pana Joi. Si oricum, sa vorbeasca cu Duhovnicul. Cred ca am mai scris despre posibilele alegeri.
" 3. Nu inteleg ce legatura are noaptea nuntii, cu prima data.
Daca sunteti atat de ingrozite de barbat, la fel va fi si dupa o saptamana dupa nunta, daca o faceti prima data.
Adica dupa o saptamana, daca o faci prima data nu mai doare, barbatul este altfel? Si daca o faci in sila, fara iubire si cu frica te doare o viata intreaga. Vorbesc f.serios."
Nu zice nimeni de sila, din potriva, sa-si acorde timp, nu ......Pai la ea se presupune ca noaptea nuntii e prima data. Adica, scuza-ma, ce-mi recomanzi, lasand credinta? Noaptea nuntii? Adica in asemenea conditii i-ai recomanda prietenei tale sa-si inceapa viata intima?
Si am mai vazut oameni care recomandau aici noaptea nuntii. Avand in vedere ca nu considerati importante savarsirea a doua Taine, nu vorbiti din punct de vedere religios. Dar din punct de vedere fizic si psihic, vi se pare intemeiata recomandarea? Adica banuiesc ca poate unele/ unii au avut parte de o "prima data" mai speciala, nu..... Sper sa nu jignesc si cred ca merg cam departe, dar cate persoane care au facut astfel de recomandari, au avut, dupa o asemenea petrecere un raport intim, sau daca da, unul de calitate? Si prima data oricum presupune timp si grija si.....Am zis cam multe............
|
1. Tocmai ca se presupune ca au rezistat atat de mult si prin casatorie trebuie sa-si gaseasca dezlegarea. Mi se pare atat de dureros sa pui un tanar dupa casatorie sa se culce la tata sau la mama, sa-l desparti de omul iubit.
Nu stiu cum era acum mii de ani. Cred ca nu se casatoreau din dragoste.
Eu stiu ca spune preotul: "sa nu desparta omul/nimeni ceea ce a unit Dumnezeu."
2. Un barbat fara experienta nu va fi in stare de nimic mai multa vreme, nu numai dupa nunta.
3. Cred ca nu ne intelegem. Daca prima data nu se intampla in noaptea nuntii, ci peste o saptamana sau 2, sau 3, tot prima data este si tot aceleasi probleme sunt: frica, durere, nepricepere etc. Asta spuneam eu.
4. Despre care doua Taine vorbesti tu? Eu vorbesc de Taina Cununiei.
Daca vorbesti despre impartasit in ziua cununiei, e cam greu. Eu n-as face-o in ziua aceea, ci mai devreme. De fapt asa si am facut. Cu liniste, pregatire, post.
5. Ce as recomanda unei prietene tinere pentru "prima data" si casatorie.
Poate ca din punct de vedere religios nu sunt in masura. Eu am anumite regrete si atunci nu sunt obiectiva.
Fiecare sa faca asa cum poate si cum vrea.
E bine sa capeti sfat de la mai multi: duhovnic, medic, parinti, prieteni, care sa te invete, sa te pregateasca, sa nu ajungi nestiutoare in casnicie, sa stii cum sa procedezi, ce probleme de sanatate ai care pot afecta viata de cuplu.
Dar in ziua de azi, asa ceva nu mai exista. Fetele stiu de toate si intra cu anumite cunostinte sau chiar experienta in casnicie.
Nu stiu: fata nestiutoare, baiatul la fel...E greu.
Si neaparat recomand sa se discute de toate, deschis cu sotul/sotia inainte de casatorie (probleme, boli, vor copii sau nu, etc.).
Si depinde f.mult si la ce varsta te casatoresti si ce astepti de la casnicie.