Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Alte Religii

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.07.2011, 13:09:31
informatorul's Avatar
informatorul informatorul is offline
Member

Data înregistrării: 18.07.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Nu stiu de ce a spus ca e discriminat, pentru ca nu exista discriminare la adresa ateilor, exista doar aroganta si de o parte si de alta. Imfatuarea ateilor este la fel de dezgustatoare ca si bigotismul religios.
nu vroiam sa ma bag aici dar o voi face
copii atei sunt discriminati in scoli
ateii sunt discriminati in fiecare zi in biserica
ateii sunt discriminati in familie

orice persoana care a spus familiei ca e ateu in secunda urmatoare vede cum atitudinea familiei fata de el e schimbata

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Un ateu care crede in reincarnare nu mai e ateu, din moment ce el crede ca spiritul supravietuieste mortii trupului, pentru a reveni dupa un interval de timp in alt trup, deci crede in supranatural. Pana la urma ce implica "sa nu crezi in zei"? oare nu inseamna sa nu crezi in forte si puteri supranaturale?
supranatural nu e tot una cu zei
eu ateu fiind pot crede in Dumnezeu daca definitia lui Dumnezeu e asa de vaga incat sa spui ca Dumnezeu = energie
ar fi disonest din partea ta sa spui ca Dumnezeu = energie dar unii spun aia, si dupa definitia lor eu cred in Dumnezeu desi sunt ateu
Referitor la reincarnare, ea nu trebuie sa fie supranaturala.
Daca iei definitia ca Dumnezeu e energie, eu pot crede ca energia mea va da nastere altor fenomene biologice. Corpul meu odata pus in mormant se va descompune, va fi ingrasaminte pentru niste plante care vor supravietuii din cauza mea, deoarece corpu meu le da nutrientii de care au nevoie.
Nu sunt eu, creierul meu nu mai e activ, dar ramasitele corpului meu continua sa hraneasca viata de pe planeta.
"Energia" mea va da nastere unor flori, care vor fi probabil mancate de un animal (care iar va primi energie din energia mea) si asa mai departe
Acesta este un proces de reincarnare care nu implica absolut nimic supranatural.
Ciclul vietii continua si dupa ce tu ai murit
Nu mai esti tu, nu mai ai constiinta ta, dar continui sa dai viata.

Citat:
În prealabil postat de Asive_rationalul Vezi mesajul
Aici cam ai dreptate, se numesc agnostici, poate chiar un agnosticism foarte slab, depinzand de caz agnosticism teist/deist
nu am fost de acord cu aproape nici o postare de-a ta si nici in cazul acesta nu sunt
daca nu ai de gand sa aduci argumente bune de ce te bagi in threadu asta?
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Desfranarea intre sot si sotie part 2 ionut12 Generalitati 20 16.11.2010 08:06:45
blog part 2 padrevicentiu Generalitati 5 14.06.2010 23:15:49
ateismul andaluzia Generalitati 14 30.03.2009 12:38:49
ATEISMUL saccsiv Generalitati 130 28.03.2009 16:19:05
Ateismul spinu Alte Religii 411 23.07.2008 21:50:10