Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.07.2011, 09:38:06
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de richard_d Vezi mesajul
Subiectele se puteau face fara stres in o ora si 45 de minute.

De către cine?.. de către un elev de liceu de nota 7-8? Păi atunci de ce nu au reușit să le facă nici în 3 ore de un 5? Deci jumătate din probleme nu au reușit să le facă în 180 minute, deci alocând 20minute la problemă?

Nu știu dacă ai dat vre-un examen la viața ta, dar orice examen contra timp prea scurt presupune un stress imens.

La bacul 2011 subiectele acopereau cam toată materia din clasa 11 și a 12 și erau probleme și din geometrie și trigonometrie... clasele 9, 10.

Cred că doar cei ce se pregăteau pentru o universitate tehnică ar fi putut să încerce să le facă singuri... dar cum e vorba de 18 probleme diferite, cred că e destul de greu să-ți muți atenția și mintea și concentrarea atât de repede prin toată materia încât să rezolvi totul perfect.

Sigur că se puteau face problemele, mai ușor cu soluțiile în față, sau dacă ai făcut toate problemele din cărți și culegeri, ca să dai la politehnică... Dar dacă ai fost un elev obijnuit ce nu se gândea mai departe ci pur și simplu învăța uniform toate materiile din școală de nota 8... unul ca acesta prin bacalauret se dovedește că e un elev de nota 4... lucru care este complet mincinos.

Pentru un examen care să cuprindă totul, mai bine să-l împară în 2 și să dea în două zile cu maxim 9 probleme odată algebra și analiza, și apoi geometria și trigonometria. Și astfel 2x3ore=6ore și atunci ai cam 20minute pentru fiecare problemă și poți gândi. Altfel te blochezi. Dar ideal ar fi 4 ore la examen cu 10 probleme notate de la 1 la 10p dar să ai acces și la teorie, deci permis cu documentație, și atunci ai avea 24 minute pentru fiecare problemă simplă și ai reuși să te concentrezi fără frica de a intra în colaps, căci graba strică treaba și de asta nu s-a ținut cont când au venit cu metoda asta de examinare.

Iar GRABA strică TREABA!

Și a trebui să rezolvi 18 probleme în 180minute, adică 10 minute pe problemă și non stop de 18 ori, mi se pare imposibil, căci pentru a avea moralul ridicat trebuie să reușești să rezolvi corect fiecare problemă anterioară, căci altfel te macină nu numai stressul timpului rămas ci și nereușita anterioară și mintea nu se mai poate concentra și liniști chiar dacă ar ști rezolva mai departe, cedează. Și e normal să cedeze la experiențe pe copii ca pe cobai. De parcă ar fi un test militar de agenți, de spioni, ca să reziste la stress.

Deci cine ar fi reușit să le facă fără stress în 90minute pe toate 18? Cred că doar cei ce știau subiectele care or să vie și cei care au făcut problemele acasă mai înainte și apoi doar le așterneau pe hârtie din memorie... Dar și atunci ai un pic de stress, sau cei ce au învățat și s-au pregătit pentru o facultate tehnică și au făcut atâtea probleme până nu mai era necesar să gândească prea mult căci le venea în memorie din experiență. Altfel nicio șansă. Mie mi se par grele chiar dacă au o rezolvare aparent prea simplistă.

Last edited by vsovivi; 07.07.2011 at 09:44:24.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cine/ce sunt? victortiti89 Din Noul Testament 1 29.05.2011 18:31:25
Cine are nevoie laurschepsis Umanitare 2 24.02.2011 23:01:53
Cine stie? Adriana Cluj Generalitati 2 26.08.2010 21:36:05
Cine stie? KKokos Generalitati 2 02.12.2009 18:24:33
Eu cu cine votez? ClaudiuT Stiri, actualitati, anunturi 81 02.08.2009 23:22:27