Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.06.2011, 12:00:09
PaulPop PaulPop is offline
Junior Member

Data înregistrării: 08.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
se poate tine post doar intr-o anumita parte a zilei?
Din câte cunosc postul trebuie ținut de dimineața până a doua zi în zori; sunt persoane care țin pe ceas de la miezul nopții la miezul nopții următoare - dar aceștia se consideră că greșesc - a mânca noaptea e nefiresc, o fac doar cei bolnavi iar aceia nu trebuie să țină post oricum.
Dacă mersul la biserică creează discordie în familie eu cred că problemele sunt mult mai profunde - așa cum orice partener acceptă ca cel de lângă el să meargă la serviciu zilnic, poate să accepte și mersul la slujba de duminică; sugestia mea ar fi să mergeți ca un cuplu în weekend pe la mănăstirile din apropierea localității unde locuiți - tu ai putea participa la slujbă în timp ce ceilalți membri ai familiei ar putea sta la iarbă verde în apropiere. (e doar o sugestie). Problema cu schimbarea comportamentului după mersul la biserică ține de orgoliu... și eu am trecut prin faze în care simțeam că sunt mai presus de ceilalți cunoscuți pentru că eu eram evlavios... evident nimic mai greșit pentru că nu prin asta mă dovedeam superior altora.
Despre pacea cu aproapele...cu unii e mai greu să fii pe pace pentru că nu te lasă ei în pace... există ființe care dacă simt că le tolerezi anumite comportamente sau cereri tind să pertindă tot mai mult...iar asta nu este nici măcar în beneficiul acelora... Tuturor trebuie să le impui niște limite pe care să le respecte iar dacă ocazional le calcă să le atragi atenția blamând fapta lor, nu pe ei (căci toți suntem supuși greșelii și ispitelor) - asta are un efect educativ extraordinar.
Referitor la treburile de făcut înainte de a merge la biserică - eu consider că nici o treabă importantă nu trebuie planificată în acea zi, nici dimineața, nici apoi... Evident dacă e vorba de o activitate neplanificată sau care presupune ajutorarea apropiaților e bine să fie făcută dar oricum eu zic că după ce revii de la biserică... Pentru mine mersul la biserică e primul și cel mai important lucru de făcut duminica...
Ciudată remarca de la sfârșit..." (Daca o sa mai discutam vreodata despre altceva, veti vedea ca am fost candva o persoana inteligenta)" - să fie vorba de autoironie?
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
2 intrebari despre munca Cosmin3 Intrebari utilizatori 18 25.04.2019 08:32:31
intrebari despre miezonoptica cred_cu_adevarat Generalitati 0 29.07.2011 21:21:48
Intrebari despre ortodoxie----> Sekhmet Generalitati 1 07.07.2010 08:57:10
intrebari despre evrei dianadi Generalitati 9 01.02.2009 22:10:20
intrebari despre icoane o_copila Pictura si Sculptura Bisericeasca 21 07.08.2008 20:45:17