Aceste "otrăvuri" sunt tot mai greu de evitat, că e plină lumea de ele. De la glutenul din "pâinea cea de toată zilele", până la clorul din apa de la robinet. Tot ce putem face e să reducem răul, pe cât posibil. Eu sunt ovo-lacto-vegetariană de ani buni. Consum doar ceai de la plafar (fără zahăr, eventual puțină miere de casă, nu din comerț). Nu mănânc pâine deloc. Prefer legume și fructe organice (de la mama, de la țară), lactate la fel. Beau doar apă filtrată și puțină cafea (știu că se zice că e rea, dar o jumătate de ceașcă pe zi, fără zahăr, nu face niciun rău). Acum mai greu e cu copilașii, că pe ei nu-i pot ține la regim strict. Mai papă câte-o cocolățică din când în când, deși acum, vară fiind, prefer să-i "îndulcesc" cu câte-o înghețată de casă. Sucuri le fac și alea acasă, din fructe proaspete, ca să evit prostiile ce există acum în comerț. Și prefer să le dau, în loc de pâine albă, chifle din făină integrală, cu cereale. Le place tare mult.
Acum... ce să zic? Nu putem evita răul complet, dar îl putem reduce substanțial.
Și să nu uităm că în loc de băuturile "diet", mai bine bem apă plată și ieșim la jumătate de oră de alergat dimineața. Ne ajută mult mai mult.
|