Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.05.2011, 17:27:22
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tangun Vezi mesajul
Stai putin, te intreb si pe tine ce inseamna ateu in viziunea ta? Adica cel care, chiar daca traieste intr-o tara crestina si nu este etichetat ca crestin/religios, automat este si ateu? Nu inteleg, incurci lucrurile cumva...adica indianul se mantuieste ca a ajuns constient de Marele Spirit, contientizandu-si esenta divina, iar cel ce traieste intr-o tara crestina, si ajunge la fel de constient ca indianul nu se mantuieste? Este el ateu? Pe ce baza il numesti ateu? Crezi ca Dumnezeu se reveleaza doar anumitor oameni si altora nu? Face El selectie intre oameni? NU face. Cine face selectie intre oameni? Tu faci, voi faceti, cei identificati cu un sistem de credinta. Voi ati inventat aceste sisteme selective, exclusiviste. Dar nu voi ca ceea ce sunteti ci mintea care va controleaza ceea ce sunteti. Dumnezeu e Fiinta adica viata eterna ce nu are opus. El nu judeca ci sufletul omului se judeca singur, ca spirit adormit ce viseaza la rai sau iadul. Asa ca recunoaste faptul ca tu faci selectie intre fiinte iar din cauza asta nu iti poti trezi spiritul, pentru ca egoul adoarme constiinta. Pentru a iti intari falsa certitudine ca doar voi (cei religiosi) va mantuiti, ai nevoie sa iti auto-sugestionezi mintea si spui: "Doar eu ma mantuiesc nu si el, dusmanul meu (inchipuit); pe celalalt, nu-l vad bine la judecata". Crede-ma ca deformezi realitatea Unitatii, si asta pentru ca nu poti sa lasi spatiu intre doua ganduri, esti identificat cu mintea egocentrica.
Daca ai lasa un spatiu liber in gandire, cat de mic ar fi el, ai putea trai o bucurie interioara intelegand ca si celalalt se mantuieste.
Tangun,

Stai încet, am dat două exemple diferite ca să nu ai impresia că percep lucrurile în alb și negru. Nu te-am acuzat pe tine de ateism în lipsa îmbrățișării unui anumit sistem religios.

Mai vorbim.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta Ioana-Andreea Secte si culte 77 16.11.2013 22:42:56
Mantuirea Tartaruga Dogmatica 413 11.09.2012 03:18:26
Mantuirea danyel Despre Biserica Ortodoxa in general 1 24.12.2006 22:39:15