Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.05.2011, 21:24:00
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
E clar că părerile sunt împărțite între marii duhovnici și teologi ai noștri. Unii ne spun aceasta, părintele Stăniloae, a cărui competență e dincolo de orice discuție, după părerea mea, ne spune că se vor mântui.

Ce ne facem? Cum înțelegem. Cred că e clar că va înțelege fiecare după învățătorii pe care a ales să-i urmeze. Însă e bine ca, dincolo de acest aspect, care probabil ne depășește înțelegerea, să rămânem frați și să nu ne excludem unii pe alții. Cred că am putea să ne înțelegem dacă am admite cu toții că mântuirea este peste puterile noastre de înțelegere. Să o lăsăm în seama lui Dumnezeu, iar noi să ne vedem mai departe de credința noastră creștină drept-măritoare, pe care să o iubim. Iar dacă o vom iubi cu adevărat, alții vor putea vedea la noi această dragoste și poate se vor îndrăgosti și ei.
Iacata un raspuns impaciuitor si nu mai putin ortodox.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Marea inselaciune a sectei adventiste: "moartea pune capat constientei" doctor_faustus Secte si culte 330 03.07.2013 18:09:58
Puterea de a o lua de la capat Alexa12 Generalitati 4 17.12.2012 16:48:18
"Nu ramanem decat cu ceea ce daruim" silverstar Generalitati 10 15.02.2012 12:12:40
Traian Băsescu: Nu rămânem fără electricitate ( Pana cand?) hydro314 Generalitati 0 13.02.2012 20:40:11