Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
Calatorule prin ploaie,
Raspunde-mi te rog la o intrebare simpla: ce vei mai zice cand acesti catelusi dragalasi iti vor mutila sau ucide copiii tai care vor iesi sa se joace prin parc?
Realitatea de afara nu prea lasa loc de utopie.
|
Domnule Florin Ionut, exista o vorba care spune "ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa ti se indeplineasca." Eu, dupa experienta proprie, as transforma vorba in "ai grija ce nu-ti place sau ce urasti, ca aia vei avea." Revenind la ciinii vagabonzi: acum vreo 12 ani locuiam in Bucuresti, iar ciinii erau peste tot, si in blocuri, si in parc, si pe strada. Erau discutii la TV-pro si contra lor. Eu eram contra. Spuneam exact la fel: omul primeaza, ce ne facem cu copii, e mizerie si lipsa de igiena datorita lor. Eram chiar inversunata in sustinerea parerilor mele si ma contraziceam cu cei care erau de alta parere. "Cum pot pune unii un animal deasupra omului?", sau "In loc sa adopti un ciine, mai bine adopti un copil."-sint lucruri pe care le spuneam adesea. Au trecut anii, m-am casatorit si culmea: sotul meu aduna ciinii si pisicile de pe strada. Avem 9 ciini si 2 pisici (efectiv micsorat, ca am mereu grija sa intreb daca adopta cineva un animal, iar daca vor, le dau). Iata ca exact ceea ce am judecat sau nu mi-a placut, asta mi se intimpla. Am ajuns la concluzia ca toate creaturile Domnului merita respectul nostru. Si tare multa bucurie aduc aceste animale! Nu va puteti imagina cum e cind vii acasa, iar pe sub poarta se vad 9 boticuri de animale care te asteapta!
Acum lumea s-a obisnuit si ne aduce catei sau pisicute si ni-i lasa la poarta. O data am gasit o cutie cu doua pisicute si o punga cu lapte. Erau foarte, foarte, frumoase. Am intrebat in jur daca le vrea cineva si s-au gasit repede doritori, pentru ca erau asa frumoase. A doua zi, una din persoanele care a luat o pisicuta, mi-a spus ca a dus pisicuta acasa, a pus-o intr-o cutie si i-a dat-o fetitei, care avea vreo 7 ani. Iar fetita, entuziasmata, i-a spus: "esti ce-a mai buna mamica de pe pamint." Iata, uneori, ce putin trebuie sa facem, pentru a fi "cei mai buni de pe pamint".