Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.01.2011, 13:53:31
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Logica creștinului nu e un proces mintal abstract ci înțelepciunea de a alege ceea ce este bine pentru el.
Vrei sa zici oportunism!
Citat:
"Pariul" lui Pascal nu este un pariu ci o decizie chibzuită.
Vrei sa zici oportunism!

Citat:
Credința creștinului în Dumnezeu provine din intuiția subconștientă că omul, făptură rațională și personală, trebuie să aibe un Creator care de asemeni e rațional și personal.
Abandonand ratiunea, crestinul conclude: "Asta e! Si asa a facut-o D-zeu!"
Foarte rational!
Citat:
Ateismul este în același timp ilogic și nechibzuit.

Este ilogic și irațional pentru că neagă ceva fără dovezi și susține lucruri absurde:
Fara dovezi? Nu te mai lauda cu lipsa de cunostinte ca e deja un fapt stiut.
Citat:
-că materia s-a organizat singură în sisteme funcționale uimitor de complexe și bine reglate
Bine reglate? De ce nu te duci tu prin spitale sa le spui oamenilor ca sunt bine reglati chiar daca au, de exemplu, diabet?
Citat:
-că într-un univers ostil a apărut o planetă care întrunește condiții aproape ideale pentru viață
Citat:
Ateismul este nechibzuit pentru că omul dă cele veșnice pentru cele trecătoare, care vor dispare cu siguranță odată și odată.
Realitatea-i dura!
Citat:
Pariul lui Pascal e perfect logic.
Pentru cine?
Citat:
-Dacă Dumnezeu există și tu L-ai slujit, ai câștigat totul
Nu si daca il cheama Thor! Ai slujit pe altcineva, ai incurcat-o! Asta numai daca zeul corect e la fel de gelos ca si zeul crestin. Acuma sincer nu stiu daca Thor a zis sa nu avem alti zei in afara de el. Pariul nu specifica in care zeu sa credem si sunt "doar" cateva mii.
Citat:
-Dacă Dumnezeu există și tu nu L-ai slujit, ai pierdut totul
Daca D-zeu exista: Sa-ti fie rusine Zeus!
Citat:
-Dacă Dumnezeu nu există și tu nu L-ai slujit nu ai pierdut nimic fiindcă treci în neființă unde nu mai contează nimic
Si daca nu exista si cred pierd singura sansa pe care am avut-o. Misto! I-am imbuibat degeaba pe preotii care m-au stresat o viata ca ajung in iad si care au colaborat cu securitatea. Daca D-zeu nu exista!
Reply With Quote