Citat:
În prealabil postat de Traditie1
Logica creștinului nu e un proces mintal abstract ci înțelepciunea de a alege ceea ce este bine pentru el.
|
Vrei sa zici oportunism!
Citat:
"Pariul" lui Pascal nu este un pariu ci o decizie chibzuită.
|
Vrei sa zici oportunism!
Citat:
Credința creștinului în Dumnezeu provine din intuiția subconștientă că omul, făptură rațională și personală, trebuie să aibe un Creator care de asemeni e rațional și personal.
|
Abandonand ratiunea, crestinul conclude: "Asta e! Si asa a facut-o D-zeu!"
Foarte rational!
Citat:
Ateismul este în același timp ilogic și nechibzuit.
Este ilogic și irațional pentru că neagă ceva fără dovezi și susține lucruri absurde:
|
Fara dovezi? Nu te mai lauda cu lipsa de cunostinte ca e deja un fapt stiut.
Citat:
-că materia s-a organizat singură în sisteme funcționale uimitor de complexe și bine reglate
|
Bine reglate? De ce nu te duci tu prin spitale sa le spui oamenilor ca sunt bine reglati chiar daca au, de exemplu, diabet?
Citat:
-că într-un univers ostil a apărut o planetă care întrunește condiții aproape ideale pentru viață
|
Citat:
Ateismul este nechibzuit pentru că omul dă cele veșnice pentru cele trecătoare, care vor dispare cu siguranță odată și odată.
|
Realitatea-i dura!
Citat:
Pariul lui Pascal e perfect logic.
|
Pentru cine?
Citat:
-Dacă Dumnezeu există și tu L-ai slujit, ai câștigat totul
|
Nu si daca il cheama Thor! Ai slujit pe altcineva, ai incurcat-o! Asta numai daca zeul corect e la fel de gelos ca si zeul crestin. Acuma sincer nu stiu daca Thor a zis sa nu avem alti zei in afara de el. Pariul nu specifica in care zeu sa credem si sunt "doar" cateva mii.
Citat:
-Dacă Dumnezeu există și tu nu L-ai slujit, ai pierdut totul
|
Daca D-zeu exista: Sa-ti fie rusine Zeus!
Citat:
-Dacă Dumnezeu nu există și tu nu L-ai slujit nu ai pierdut nimic fiindcă treci în neființă unde nu mai contează nimic
|
Si daca nu exista si cred pierd singura sansa pe care am avut-o. Misto! I-am imbuibat degeaba pe preotii care m-au stresat o viata ca ajung in iad si care au colaborat cu securitatea. Daca D-zeu nu exista!