Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.10.2010, 21:56:31
Pr. Gheorghe
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Si eu fac o recomandare celor, care vor sa-si faca o imagine despre cel pe care l-am luat in discutie pe acest topic: sa-i ascultam predicile. Pe mine m-au impresionat si le recomand cu caldura. Se gasesc si ele pe net.
Am asa o banuiala ca un mare duhovnic ne-a parasit, plecand undeva departe. Ma consolez insa cu gandul ca si cei din strainatate au nevoie de duhovnici buni.
Sunt doua aspecte distincte. Personal nu-l cunosc pe acest parinte deci nu pot fi obiectiv daca as spune ca-i asa sau ca-i altfel! Pe acest subiect am spus doar ca daca un vlastar al Bisericii, fie el si datator de roada buna, se rupe de Vita ce-l hraneste se va usca, iar roada lui se va pierde! Actiunea de a se rupe de Biserica este de condamnat, fiindca acesta a judecat nefiind judecator; adica daca acesta este bun fiindca a plecat inseamna clar ca Biserica de care s-a rupt nu este buna; atunci toata jerfa celor care sunt la fel de mari ca acesta sau poate chiar dovediti mai mari, unii chiar sfinti, dar care nu s-au rupt este de fapt o jertfa urata!

Eu cred ca este, oarecum, o repetare a episodului din Scriptura cu fiii lui Adam, Cain si Abel; jertfa lui Cain nu era urata prin ea insasi, ci rautatea, invidia lui Cain a facut ca aceasta sa nu fie primita. Cel care se rupe de Biserica este Cain!
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sfintii Martiri Brancoveni cozia Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 26 27.02.2014 17:23:06
Manastirea Chiajna ciucaelena Generalitati 1 30.07.2011 22:03:25
Sfintii martiri brancoveni georgeval Generalitati 23 18.08.2009 17:29:35
Opinia Avocatului Cezar Axinte de la Fundatia Sfintii Martiri Brancoveni camiann Generalitati 0 06.02.2009 11:49:54
Sfintii Martiri Brancoveni Laurentiu Stiri, actualitati, anunturi 1 17.08.2008 21:59:40