Citat:
În prealabil postat de David17
Pot spune ca vorbesc in cunostinta de cauza.Am fost la Man.Brancoveni o perioada mai indelungata in urma cu aprox.3-4 ani.AFIRM CU TOATA RESPONSABILITATEA CA PARINTELE AVEA O OARECARE FRUSTRARE IN CEEA CE PRIVESTE ANUMITE ATITUDINI DIN BOR dar si reprosuri la adresa unor ierarhi. Personal cred ca "fixismul"monahal l-a biruit desi era un duhovnic caruia ii placea sa se afiseze intr-un mod nonconformist (ex. spovedea facand plimbari prin gradina manastirii).
Inca odata credinta dusa pana la fanatism nu aduce niciun spor duhovnicesc.Calea imparateasca este:Si pe aceea s-o faci nici pe cealalta sa n-o lasi.
Daca dorim o schimbare in bine atunci s-o incepem cu noi. Oare marii nostri duhovnici:Parintele Cleopa, Arsenie Papacioc, Teofil,Arsenie Boca,Lavrentie si tot soborul Frasineiului,etc,etc, nu ar fi luat masuri daca intradevar stilismul ar fi reprezentat ceva ziditor pt.sufletele noastre? Este mai de folos protestul prin schisma? Personal cred ca nu...
|
Vorbesti prostii frate chiar daca acum 3-4 ani ai fost la Brincoveni . Nu ai inteles nimic din ce ai vazut si auzit si nici macar nu ai cerut lamuriri. Iar cuniostintelor tale le si dai o insinuare bine directionata . Acum este dis-de-dimineata dar cind o sa am vreme am sa detaliez ! Mai bine te abtineai sau spuneai doar ce ai vazut fara a adauga impresiile tale ! Esti atit de departe de realitatte precum pamintul de cerul cerului . Ai fi avut macar o lauda daca reuseai sa vezi si sa intelegi ca parintele statea in scaunul spovedaniei intre 16- 18 ore,in fiecare zi , ca nu grabea pe nimeni la spovedit , ca spovedania celor veniti prima data la el sau a celor cu cancere sau alte boli grave putea dura si pina la 2-3 ore , ca era extrem de serios si f. atent la tot ce marturiseai si ca fiecare isi primea leacul lui la sfirsitul marturisirii.
Dar probabil ca matale ai fost itinerant prin minastire in cadrul pasiunii ,,globe troters" prin frumusetile patriei ! Pai si astfel , de unde vroiai sa pricepi ce se petrecea in minastire ?