Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.08.2010, 13:44:25
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bmd Vezi mesajul
Acum eu am putut pleca si bine imi pare ca am facut-o.
Intre timp o spun si parintii/neamurile mele
Bisericile mele sint una la 15 Km de casa alta la 20, alta la 40; mitropolia la 190Km deci destul de simplu de ajuns daca o doresti (se poate merge cu viteza nelimitata si 190 de Km sint mult mai scurti decit in Romania)
Sa alegi un duhovnic este greu si in Romania, este greu si pe Athos (si am vazut chiar acolo destui facind mult drum ca sa dea de unul bun) dar exista si aici destui (mai ales cind cunosti limba tarii si poti apela la duhovnici greci sau sirbi sau rusi samd) si se pune cam mare baza pe cit de bun e duhovnicul uitind ca la urma urmei indreptarea tine de noi in primul rind!
Cei care vin in tara vin cu bucurie. Apoi se lovesc de piepturi umflate: "ai vazut cit de frumos am renovat Sibiul?" Acum ai doua variante sa incerci sa scapi de discutia asta, dar este greu ca nu te lasa pina nu te entuziasmezi ca pentru minunea a 8-a a lumii sau sa-i spui "am vazut ca s-a zugravit doar fatada fara sa se renoveze substanta "...si ti-ai dat foc la valiza!
Cind vezi cum se repara cu adevarat ceva nu te mai incinta cirpaceala!
Sincer eu nu vad mare lucru schimbat in Romania. Si nu in bine!
Chiar si tu Anita ai prejudecati: eu nu mi-am mai cumparat o haina de nu mai tin minte cind, am unele de cind am venit aici, nu poti umbkla in zdrente din motive bine intemeiate dar asta nu are de aface cu luxul.
La fel nu sti daca si cit ajuta pe cel sarac cel din strainatate, citi pensionari romani traiasc ajutati de fugarii prin lume, citi someri, citi bolnavi.....
Multimea bisericilor este de invidiat dar cind vezi oamenii care frecventeaza aceste biserici (uita-te pe forum cita ura este) chestia asta e relativa
Naturismele departe de a fi de invidiat sint o pacoste a poporului roman.
Cum numesti tu "taiatul sub limba" ca metoda de tratament in hepatita virala...avantaj? Lucru de invidiat?
Nu te contrazic ,poate ai destule biserici ,eu vorbeam de cei plecati prin Statele Unite ,acolo sunt familii care trebuie sa mearga 200 km sa ajunga la o biserica romaneasca.
Chiar aseara am vorbit cu o crestina care a venit de la man.Sihastria ,ieri la Sf.Liturghie catedrala din manastire era neincapatoare si te rog sa ma crezi ,e o biserica imensa.
Poate in Ardeal bisericile sunt mai putin frecventate ,dar acolo oamenii sunt mai prosperi .
Aici mai sarmanei ,dar cu gandul la Dumnezeu.
Cat despre duhovnic ,eu nu m-am referit la spovedanie ,la schimbarea mea launtrica ci la a lua o binecuvantare intr-o situatie limita ,o operatie ,cumpararea unei locuinte ,ca sa dau cateva exemple.
Aici avem sfatuitori duhovnicesti ,merg la o manastire la un parinte cu har si aflu remediul pentru vindecarea mea sufleteasca.
Iar despre remedii naturale ,te rog sa ma crezi nimic nu e mai ieftin si sanatos decat un tratament naturist ,pe baza de plante ,nu taierea sub limba ,cum imi dai exemplu .
Ti-am spus ,nu critic pe cei care pleca ,dar mare atentie sa nu fie dezamagiti.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
este un pacat sa emigrezi? bmadalin Generalitati 308 28.09.2017 20:53:03
Este pacat? nicusor3 Intrebari utilizatori 50 03.02.2013 21:50:31