Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.05.2010, 19:57:28
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Ceea ce se intampla in Biserica noastra este o Lucrare a Duhului Sfant. Si Duhul Sfant este Dumnezeu.
Asta e parerea ta...eu am o cu totul, si cu totul alta!
Citat:
Dar discutam despre exemple negative din Cultul Penticostal. Si spuneam ca si la ortodocsi este EXACT aceeasi situatie.
Dar tie nu-ti convine si te inteleg.

Este situatia in care unii preoti ortodocsi nu fac cinste ortodoxiei dar sunt bine mersi ortodocsi si preoti.

Sunt MULTI care fac tot felul de ciudatenii de care mie mie si rusine sa scriu. Le stii tu prea bine. Dar spui despre ei ca nu ei definesc ortodoxia. Sau spui altceva?

Tot la fel sunt pastori care nu fac cinste penticostalismului. Dar ei nu sunt reprezentativi pentru credinta penticostala.

Ce e asa de greu de inteles?
De ce sunt exemple negative?

Ce fel de pastori sunt reprezentativi pentru cultul penticostal?... ca asta incerc sa aflu...si tot negi in continuu orice, arati cu degetul spre altceva...si tot asa.

Cum e pastorul din comunitatea ta, sustine astfel de jocuri de cuvinte aiurea, sustine manifestari diverse, sau nu?

Nu ma intereseaza acum subiectul preotilor ortodocsi care gresesc atat de tare, incat ti-e rusine sa scrii cum, dar specific...ma intereseaza diferenta dintre pastorii penti pe care tu ii vezi ca ne fiind reperezentativi pentru credinta ta, si pastorii care sunt reprezentativi, ma intelegi au ba?

Citat:
Da, din nefericire este adevarat. E adevarat ca exista extreme. Pastorii cu pricina dau explicatii despre asta. Care nu prea tin.

Cum la fel se dau explicatii despre, hai sa zicem, sfintirea porcilor, masinilor, vacilor, a terenurilor de fotbal si a bodegilor.
Stii, se practica, se dau si explicatii. Dar nu prea tin.

Ce tot incerc eu sa spun e ca tu ai vrea sa faci comparatie intre ce e mai bun in ortodoxie cu ce e mai prost in penticostalism.
E o tactica veche si obisnuita. La penticostali se face comparatie intre ce e mai bun in penticostalism cu ce e ma prost in ortodoxie.

Mie nu-mi convine.

Sunt gata sa imi compar credinta si practicile cu orice ortodox dar e incorect sa prezinti penticostalismul prin prisma povestilor lui gibilan iar ortodoxia ca fiind cea a lui Arsenie Boca.

Nu merge.
Bun, nu tine, si nu merge...dar eu nu vad nici ca ceva sa mearga in explicatiile date de tine, e doar vorbarie...nimic concret, si nicio antiteza intre ceea ce este negativ, si ceea ce este pozitiv in atitudinea pastorilor, sau in primirea darului!

Pastorii aia dau explicatii, dar astia bunii...reprezenativi pentru cultul tau, ce explicatii dau, bune nu? Ori daca in masa credinciosii penticostali sunt indemnati sa faca jocuri de cuvinte, sa repete la plesneala niste litere, sunete, sau silabe...e de rau, sper ca poti recunoaste acest lucru, nu?

Asta nu poate fi dar, esti de acord...sau tot nu?

Nu vorbesti nici nimic de experienta ta, care vorba aia...e legata direct de darul primit, de ce nu?

Cum ai inceput tu sa vorbesti?...te-am mai intrebat acest lucru, si nu spui nimic.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? petrut-angel Secte si culte 1534 12.03.2018 22:00:37
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali gpalama Secte si culte 4 29.05.2010 21:11:29
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10