Doamne ajuta, frate!
Pai dar eu n-am vrut sa mustru, trec direct la actiune. In aceste timpuri, nu mai este timp de `negocieri` (si asa, au fost si acelea, dar vazand ca nu inteleg fratii de la cei ce-l aparau pe Parintele, mi-am dat seama ca asta a ramas de facut...Au nu spune Hristos ca asa cum ii primim pe cei ce vin in Numele Sau, pe El Il primim? Si daca unii, cu slabiciuni mai mari, e adevarat, nu Il primesc pe Parintele nostru, iertati-ma, dar pe cine nu primesc de si in fapt? Au nu pe Hristos oare? Care e Capul Bisericii, nu Trupul. Deci, si mai mare. Si am realizat ca una este sa primesti pumni de la ceilalti, tu personal, de la ceilalti (pt. pacatele tale si ale lumii intregi) si alta e sa fii , iertati-ma, mototol, cu fraze de genul iubirea crestina si alea-alea. Pai cum imi manifest eu iubirea crestina vazand cum e luat la bici(uit) Parintele, si prin Sfintia Sa, Domnul meu si Dumnezeul meu? Daca Pariintele Arsene Papacioc a consimtit pentru bataia acelui staret (de la unul mai `mic` - monah care era in ascultare) pentru simplul (mare) fapt ca `eu is cu rugaciunea, dom'le!`(gen cum a facut Sf. Ierarh Nicolae al Mirelor Lichiei cand i-a mangaiat obrazul cu o palma SANATOASA, spre aparare-dar si poate o oarece indreptare-), atunci, cand se tot iau, si nu unul, ca sa zic ca hai, treaca de la mine, dar constant, ca lupii in haita(ca singuri nu pot, le lipseste ceea ce se numeste curaj, de aceea cauta apararea in tovarasii de lupta, de parca am fi la mortal kombat-iertati exprimarea, sa nu fie prilej de sminteala) ce sa fac, spuneti-mi? Nu se admite starea de moleseala cand e vorba de pus sufletul la lupta, frate. Nu se poate, nu exista! Si Hristos a scos biciul.
"același Iisus ne-a învățat că sunt momente când trebuie să mai pui mâna și pe biciul pedepsitor, nu pentru a te apăra pe tine, ființă trecătoare, individ sortit unei existențe efemere, ci ca să te pui stavilă când celălalt atentează la veșnicia neamului tău, la integritatea comunității în care te-ai născut și care ți-a dat identitate în fața lui Dumnezeu! Ca să-i aperi pe ai tăi!…"(Ion Coja)
Iertati si Doamne ajuta!
Aah, si arma aceea e in procesare momentan, multumesc!
Doamne ajuta inca o data si cer tuturora pe care i-au deranjat, poate, comentariile mele..Va rog, iertati. (Sa stiti ca daca aveti puterea sa ma iertati pe mine, aveti puterea sa iertati pe oricine altcineva). Bucurie!
|