Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Umanitare

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.05.2010, 13:41:34
ucristian ucristian is offline
Member

Data înregistrării: 04.05.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de OmuBun Vezi mesajul
E greu de inteles zbuciumul unui parinte intr-un astfel de caz. Si nu ma refer neaparat la refuzul parintelui de a accepta decizia copilului, ci la lipsa de informatii in ce priveste soarta lui cand nu stie nici unde este, nici daca are ce manca sau unde dormi.
Am cunoscut in februarie un astfel de parinte care mi-a povestit prin ce a trecut cand fiul lui a venit pe ascuns acasa (lucra undeva pe un santier din tara) si-a lasat bagajele si a dispatut fara urma. Singurul care stia de soarta lui, era un f. bun prieten din sat, dar care ii promisese sa nu divulge nimic parintilor. Dupa cateva luni si multe insistente a aflat ca este la o manastire din nordul Moldovei, nu mai retin acum care, dar oricum pe vechi. Au plecat imediat, dar nu l-au gasit; fusese mutat intre timp. Mai apoi, l-au aflat la manastirea din Valea Uzului (tot pe stil vechi) langa Comanesti. Cand tatal lui vorbea de el, i se umezeau ochii de bucurie. Manastirea aceasta era destul de aproape de satul lor, iar ei au inceput sa mearga tot mai des acolo la slujbe. Nimic din toate astea nu s-ar fi intamplat, daca acel copil n-ar fi ales calea intru Hristos (parintii s-au opus la asa ceva, ei dorind ca fiul sa se casatoreasca si sa aiba o viata normala!)
Aici depinde foarte mult de ceea ce vrea baiatul cu adevarat si daca aceasta decizie, nu-i decat o nebunie de moment. Calea monahala nu-i deloc usoara, iar daca nu-i hotarat si pregatit sufleteste, nu se stie daca va merge mai departe. Multi spun "calugarie", dar putini rezista constrangerilor de acolo.

Am aratat aseara pozele celor din familie, dar din pacate nimeni nu si-a amintit nimic. Nu inteleg de ce mie imi pare atat de familiar, ca si cum ar fi stat alaturi de mine in biserica. Posibil sa ma fi inselat, dar mai insist sa arat fotografiile si printre prietenii de pe stilul vechi, care nu sunt putini, si care frecventeaza des manastirile din Moldova. Voi cere sfat si preotilor din cadrul bisericilor si manastirilor de pe stilul vechi pe care-i cunosc. Stiu bine ca ei intre ei au o relatie foarte bine inchegata si cunosc tot ce se petrece in tara, de la un capat la altul. Daca nu apar noutati intre timp, voi incerca sa aflu, desi nu stiu totusi daca e corect ce fac...
Doamne-ajuta!
Cit de bine inteleg parinti respectici! Nu inteleg de ce nu e corect sa ajuti un parinte sa-si gaseasca fiul...
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
De ce a disparut reincarnarea din Biblie? wassabi Generalitati 82 10.07.2015 11:58:43