Citat:
În prealabil postat de AlinB
Asta e angajamentul tau, nu inseamna neaparat ca ai sa poti sa-l tii in fata ispitelor (sau el o sa poata sa-l tina) fara ajutorul lui Dumnezeu.
Ori, eu nu-L vad pe Dumnezeu in ecuatia asta, adica sa ne gandim asa: ori nici unul din voi nu are o credinta sanatoasa si atunci e logic ca nu trebuie sa o luati nici in directia lui nici a ta.
Dar asta inseamna ca Dumnezeu lipseste de la amandoi.
Ori unul din voi are totusi o credinta sanatoasa dar nici unul din voi nu o urmeaza. Si atunci iarasi Dumnezeu lipseste.
Apropo, si el e de acord cu solutia asta ingenioasa?
Pentru ca treaba asta cu: "decat a mea sau a ta mai bine niciuna" arata ca nici unul din voi de fapt nu are efectiv o credinta ci este doar formalism si incapatanare, demonstratia fiind tocmai faptul ca nici unul nu vrea sa renunte la credinta lui in favoarea celuilalt ci practic amandoi renuntati la ambele.
Iar cu botezul..ce sa zic, nu eu trebuie sa-ti spun care e solutia, ca o stii deja: padurea, lacul, pac-pac-pac 3 scufundari, un citat din Biblie si gata, aveti copil crestin.
Iar cu varsta, ca sa nu va certati, o data cand e mic, o data cand e mare..
Sau poate mai bine nici cand e mic, nici cand e mare, sa nu se supere nimeni..
|
am dat un exemplu. asta mi-a venit in minte in momentele tocmai nepotrivite cand eram foarte suparata si trista ca aflasem anumite lucruri despre religie, in general. (dar mai mult despre adventism).
nu am zis ca o sa si fac asta. si chiar daca am gandul asta in minte, nu inseamna ca sunt departe de Dumnezeu.
eu cred cu tarie in Dumnezeu si stiu ca ceea ce face nu e cu rea intentie (daca ma pot exprima asa), ca El ne vrea Binele si ca e Tatal Nostru.
ca nu cred in anumite lucruri din religia ortodoxa sau oricare alta religie e partea a doua.
dar in Dumnezeu cred si am sa cred in continuare.