Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.04.2010, 09:36:22
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
1. Cum ar arata lumea daca i-ar lua pe toti de mici in Rai? N-ar mai fi o lume libera, ar fi fara sens.
Pai nu e libera nici acum, ca se tot baga peste noi
Si chiar daca nu s-ar baga, oricum stie cum vor sfirsi cu totii, care in iad si care in rai.
Poate despre cei cu dubla personalitate sa aiba ceva dubii.

Citat:
De la tine asteapta sa faci mai-binele, sa iubesti mai mult, sa crezi in viata eterna si in existenta Lui.
De ce crezi ca se asteapta sa cred in existenta Lui? Din vanitate sau ce?

Citat:
Eu am o teorie, ca moartea intervine in momentul cand ajungi la un minim al binelui de la care nu mai vrei sa te ridici spre Binele suprem. Atunci, daca ai trai mai mult, te-ai adanci in rau si mai rau ti-ar fi pentru totdeauna. Raul etern este un chin al spiritului care intelege realitatea in care n-a crezut pana atunci, o imposibilitate voita de a iubi desi esti iubit in continuare, nu torturile fizice pe care si le imagineaza unii.
Eu am alta, se numeste a evolutiei prin selecte naturala, care, printre altele spune ca dupa moartea sa fizica o persoana nu mai exista.
Iar daca vrei sa nu renunti la binele sau raul etern poti sa faci o simpla transformare de coordonate temporale.
Citat:
2. Si mie mi-a ramas in memorie poza aia (ma intreb ce-o fi fost in mintea fotografului). Copiii din Africa ajung asa din cauza pacatelor parintilor si ale neamului lor. Prin putina suferinta pe care o suporta, multe pacate stramosesti sunt sterse. Ei oricum se mantuiesc, dar le fac si un bine involuntar rudelor trecute deja la cele vesnice.
In mintea fotografului e realitatea cruda, nimic altceva.
Deci esti de acord cu "putina" suferinta a bietilor copii ca plata pentru ceea ce niste parinti iresponsabili, care or fi lucrat duminica sau mai stiu eu ce porunca aberanta?
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Parintele Arsenie Boca "interzis" ?? stie cineva ceva ? irodion Generalitati 695 09.10.2014 22:59:31
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Exista "limbo" in ortodoxie? Mihaela Cristina Botezul 11 10.12.2010 19:56:32
Ceva frumos..."invata" ioana30 Generalitati 1 29.11.2010 17:23:12