![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Lasand gluma la o parte, ceea ce vreau sa spun aici, ceea ce nu am reusit sa exprim mai clar in celelalte postari - lucru pentru care mi-am facut o groaza de "prieteni"! - este ca nu am intentionat sa "pun la zid" pe nimeni, ca persoana. Ceea ce am respins a fost falsa idee a mantuirii de-a valma! falsa idee ca nu conteaza carei biserici apartii, ca ortodoxie=catolicism si ca toti suntem frati si bla-bla! Nu suntem frati cu catolicii, cu protestantii sau neo-protestantii, nu exista biserici surori! Nu este adevarata "fratia" asta, si nu pentru ca o spun eu! Nu eu am inventat diferentele (care, orice ar spune oricine, EXISTA si nu sunt nici minore, nici nesemnificative!), nu eu am spus ca trebuie caterisiti episcopii ortodocsi care se impartasesc la catolici etc. Personal, nu intorc spatele nimanui - poate s-ar mira tigerAvalo sa afle ca printre apropiatii mei se afla si catolici si protestanti - si comunicam si ne respectam. Dar nu putem, din politete, din dorinta de a nu leza sensibilitatea celui din fata noastra, nu putem sa lepadam invatatura si adevarul, nu putem sa ne targuim ca la piata: mai las eu, mai dai tu, ne-om intelege! Abia asa am fi ipocriti! Da, ii putem iubi pe toti, si chiar suntem datori sa o facem! Dar sa-i iubim cu acea iubire care ii va duce la Hristos: sa-i iubim in rugaciune! Nu sa ne facem ca-i iubim, mintindu-i ca se vor mantui oricum, orice ar face si orice ar crede! Deci, sa revin la ideea principala: nu sar in gatul nimanui, dar asta nu inseamna sa spun: catolicismul nu este erezie! Ba da, este! Pentru ca asa am gasit la Sfintii Parinti! Iar ei au fost inspirati, la Sinoadele Ecumenice, de Sfantul Duh! Iar invatatura Aceluia nu se schimba nici in doua mii de ani, nici in vesnicie! @tigerAvalo9 (Apropo, tigerAvalo: inca mai astept trimiterile acelea, cu care te-ai laudat - daca nu cumva au fost doar niste gaselnite de moment - nume si scrieri ale Sfintilor Parinti care sa afirme ca nu doar Ortodoxia mantuieste!)
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Calatoria spre Ortodoxie si dinspre Ortodoxie | ioanna | Morala Crestina | 76 | 14.06.2015 08:40:05 |
Despre iubire cu iubire | dobrin7m | Nunta | 27 | 18.10.2011 14:22:52 |
Ce diferente sunt intre catolicism si ortodoxie? | Bast-et | Generalitati | 18 | 16.10.2010 23:56:19 |
Puncte comune intre catolicism si ortodoxie | PadreCory | Biserica Romano-Catolica | 17 | 12.04.2008 01:35:49 |
|