Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Noul Testament

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.04.2010, 11:15:10
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eclesiastul Vezi mesajul
Problema cu oamenii e faptul ca omul e trup si duh, nu doar duh. Nicaieri in Sf Scriptura nu ai sa gasesti apelativul duh pt un om. In schimb ingerii sunt doar duh si e natural sa consideram ca in 1 Petru 3:19 se refera la ingeri si nu la oameni. De ce nu a zis Petru simplu "s-a dus si a propovaduit mortilor din inchisoare" sau "oamenilor din inchisoare"?
Hristos avea tot dreptul sa isi proclame victoria, doar e Dumnezeu. Nu e nici un gest de mandrie si nici circ. Victoria asupra mortii trebuia proclamata. Si noi cand cantam "Hristos a inviat din morti cu moartea pe moarte calcand" exact asta facem, proclamam victoria lui asupra mortii.
Inteleg ca tu nu accepti ideea unei judecate particulare la moartea fiecarui om si abia mai apoi Judecata Universala. Atunci cum se impaca cele doua versete de mai jos?

Ioan 5, 24
Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce ascultă cuvântul Meu și crede în Cel ce M-a trimis are viață veșnică și la judecată nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viață.

2 Corinteni 5, 10
Pentru că noi toți trebuie să ne înfățișăm înaintea scaunului de judecată al lui Hristos, ca să ia fiecare după cele ce a făcut prin trup, ori bine, ori rău.

Cum sa fie? Noi toti vom fi judecati sau numai unii dintre noi? Exista stare de condamnare, de inchisoare a duhurilor oamenilor rai pana la Judecata de Apoi?

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Pelicanul, chip al Mantuitorului MoldoveanCo Intrebari utilizatori 2 15.07.2013 20:47:44
Coborarea la iad a Mantuitorului Gotcu Ioan Intrebari utilizatori 1 24.04.2011 21:18:46
Coborârea la iad a Mântuitorului cristiboss56 Din Noul Testament 27 04.05.2009 19:47:10
PILDELE Mantuitorului catalinabalhui Din Noul Testament 4 18.02.2009 16:44:30