![]() |
![]() |
|
#7
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Se aleg si se spala foarte bine castraveti micuti. Se aseaza frumos in borcan/e cu boabe de mustar, frunze de visin, boabe de piper, crengute de marar, rondele de morcov si optional un ardei iute. Se prepara o solutie de 1lg de sare+ 1lg de otet /1 litru de apa. Se fierbe aceasta solutie si se toarna peste castraveti. Aveti grija ca borcanul sa fie asezat sub 2 cutite de inox ptr. a nu crapa borcanul.Se lasa sa stea 12 ore dupa care a doua zi si a treia zi se repeta operatiunea.A treia zi dupa ce apa s-a racit se leaga borcanul cu celofan si se aseaza in camara. Castraveti murati de vara Se aleg castravetii se spala bine li se taie capacele si se aseaza in borcan impreuna cu catei de usturoi si crengute de marar. Se fierbe o solutie de 1lg de sare /1 litru de apa si se toarna peste catraveti. Se aseaza intr-un loc insorit. a doua zi de rastoarna solutia (zeama) din borcan se vantura cu un polonic si se umple din nou borcanul. A treia zi la fel si a patra zi se aseaza in frigider la rece. Dupa 3 -4 ore se taie rondele cativa castraveti se aseaza intr-un castronel cu zeama lor si se servesc impreuna cu fasole prajita pastai. Fasole prajita pastai (galbena) Se alegea fasolea se curata de codite si ate se spala foarte bine dupa care se pune la fiert intr-o oala cu apa calda si sare. Dupa ce a fiert se strecoara si se lasa sa se scurga bine toata apa. Intr-o tigaie de teflon se pune ulei la incis si se adauga fasolea. Se prajeste cu atentie pe toate partile pana capata o culoare aurie. Se scoate , se aseaza pe un platou sau in farfurie se presara mujdei de usturoi si patrunjel verde tocat. Se mananca impreuna cu castravetii murati si paine cu cereale. Ciorba de verdeturi. Se curata 1 morcov, 1 ceapa, 1 patrunjel radacina, 1 felie groasa de telina. Se taie cubulete mici si se pun in apa rece cu sare, o lingura/doua de ulei. Se lasa sa fiarba la foc mic dupa care de adauga 1 rosie, jumatate de ardei gras galben , codite de patrunjel, leustean si marar , 3 fire de ceapa verde si o lingura de orez. Se lasa din nou sa fiarba si se mai adauga daca trebuie putina apa. Dupa ce zarzavaturile au fiert se adauga o legatura de stevie, o legatura de loboda si putin spanac taiate fisii impreuna cu o cana de bors de tarate. Se lasa sa dea in clocot dupa care se adauga legatura de marar, patrunjel si leustean verde. Se serveste in farfurii cu verdeata proaspat tocata. In timpul dezlegarii se serveste cu multaaaa smantana. In ambele cazuri e un deliciu! Sunt multe retete...dar ma opresc aici. Pofta buna, spor la gatit si post usor in continuare. Doamne ajuta! |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Istoria Bibliei romanesti | Alustor | Intrebari utilizatori | 3 | 09.10.2012 14:48:27 |
Fototeca ortodoxiei romanesti | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 2 | 09.02.2012 12:08:09 |
costume populare-traditii romanesti | lore86 | Generalitati | 9 | 18.12.2011 11:22:37 |
Pastorale ale IPS Mitropoliti ai Bisericilor Ortodoxe Traditionale | razvan.mn | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 7 | 20.04.2010 20:14:32 |
23 canale romanesti pentru cei din strainatate | patinina34 | Stiri, actualitati, anunturi | 4 | 10.08.2009 19:26:26 |
|