Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.01.2010, 18:22:58
stereox's Avatar
stereox stereox is offline
Member

Data înregistrării: 04.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurschepsis Vezi mesajul
Doamne-ajuta!

Sunt cativa oameni care au incercat religiile pe rand si au sfarsit prin a se fixa la una din ele. Eliade a ajuns la concluzia ca tot crestinismul este cea mai coerenta si mai frumos articulata intelegere a vietii. Acum cateva zile a fost in tara noastra un elvetian nascut in Cehoslovacia, in varsta de 63 de ani, Klaus Kenneth si a lansat o carte "Doua milioane de kilometri in cautarea Adevarului". Finalmente, dupa ani de peregrinari si cautari ajunge si el sa se regaseasca tot in crestinism. Parintele Rafail Noica este un alt exemplu (ce mult m-as bucura daca ai gasi cateva ceasuri de liniste si 10 lei ca sa ii citesti cartea "Cultura duhului").

Sunt si foarte multi oameni care au renuntat la ortodoxie pentru alte religii. Eu, dupa putinul pe care l-am aflat despre ortodoxie, citind si practicand, vorbind cu persoane ce au ani de aprofundare inaintea mea sau experiente propri deosebite, nu mai am cum sa imbratisez alta optiune filozofica. Ar insemna sa neg evidenta.
De-a lungul a cateva mii de ani au fost foarte multe persoane care L-au cautat pe Dumnezeu si L-au gasit intr-o forma sau alta. Nu ma impresioneaza cei care l-au gasit pe Dumnezeul crestin - ortodox, asa cum nu ma impresioneaza cei care l-au gasit pe Buddha sau Zeus.
Tocmai aceasta multitudine de raspunsuri cu privire la existenta lui Dumnezeu, raspunsuri ce par sa depinda aproape exclusiv de tara / cultura in care te-ai nascut, imi trezeste suspiciunea ca de fapt e doar autoamagire.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Partener ateu onyx235 Nunta 87 26.03.2011 21:52:20
Suntem crestini, intrebati-ne orice andreicozia Generalitati 133 16.08.2010 23:01:34
Eminescu ateu? pisi Generalitati 39 18.01.2010 16:49:03
De ce sunt ateu agnostic hmiron Teologie si Stiinta 43 30.12.2009 22:51:32
ateu sau crestin? Dan-Virgil Generalitati 33 12.07.2008 21:21:58