Citat:
În prealabil postat de lareine
Cat tupeu au putut avea sa mearga la TM  ( Ce scarba infinita.
|
Cata ura si rautate!... Si pentru ce? Cine si cu ce drept poate interzice cuiva sa se deplaseze oriunde in tara asta? Tu, ca om normal, il poti ignora, il poti sfida, te duci la o bere nu te-apuci sa strigi "Traiasca!..." Fiecare se plange de tupeul celuilalt: Primarul Ciuhandu (sau cum il cheama, habar n-am) se plangea ca Basescu s-a folosit de numele lui punand afise electorale de genul "Ciuhandu il sprijina pe Basescu!" Asta ce mai e? Nu-i magarie pe fata? Am locuit in Timisoara intre "79-"86. Am rude si prieteni de suflet. Cunosc mai bine decat multi de pe-aici spiritul democratic al Timisoarei. Dar haideti sa nu ne umflam in pene. Brasovul a dat dovada de mult mai mult curaj intr-o perioada in care Eltin nu incepuse sa traga sfori si sa tulbure apele. In "89, aresturile erau ticsite de cei care voiau sa schimbe ceva inca din vara. Peste tot erau "lovituri". Prin vitrine, vedeai dimineata manifeste anticomuniste (nu in Timisoara), piesele de teatru erau nelipsite de replici cu adanc subinteles, oamenii se adunau si discutau mai mult sau mai putin discret... Ajunsese cutitul la os. Timisoara a fost mai expusa decat alte orase, datorita lui Tokesh. Dar toata tara era un butoi cu pulbere. Undeva tot rasufla mai devreme sau mai tarziu. Ba chiar mie mi s-a parut ca structura era organizata pentru mai tarziu, iar evenimentele de la Timisoara i-a prins un pic nepregatiti. Tot respectul pentru Timisoara, dar de aici si pana a crea legi cu cine are dreptul sa intre si cine nu, mi se pare penibil!!! Impotriva caror comunisti luptam? Multi de-acolo n-au nici cea mai vaga idee ce a insemnat comunismul!...
ai2, te contrazici. Daca afisele sunt facute intr-un singur loc, asta inseamna ca... a fost organizat, nu spontan!
Iar din simpatie nu iese nimeni din casa decat daca personajul e celebru si unanim recunoscut ca personalitate, nu Geoana, nu Basescu, nu Iliescu, nu Ceausescu. Eu stiu bine de cate ori eram penalizat cu 10% fiindca nu luam steag la manifestari si plecam de cum ieseam pe poarta fabricii.