![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
In privinta ateismului, pe care eu insami l-am avut drept "credinta" pana nu de mult ma straduiesc sa-l combat, nu sa-i supar pe atei. Incerc sa le deschid ochii si sufletul. Dar acest lucru nu se poate face dintr-o data. E o alta problema. In privinta predarii religiei (eu nu sunt profesor de religie), vorbesc numai in calitate de parinte si cu misiunea care reiese din nick-ul pe care l-am ales. Deocamdata singura cale de a ne educa copiii este scoala de stat si majoritatea populatiei este de credinta ortodoxa. Este firesc ca disciplina sa fie predata de cei pregatiti pentru acest lucru. Dar va ofer o surpriza: In piesele de teatru religios pe care le-am facut pana acum au dorit sa participe si copii din ritul catolic si din secte. Nici parintii nu s-au opus, au asistat cu mare placere la aceste programe, au fost super-incantati. Acelasi lucru s-a intamplat si cu parintii... atei! Regretul meu este ca nu s-a instituit pana acum o disciplina optionala de teatru religios. Aici se imbina multe discipline - istorie, literatura, etica, religie, muzica si care ofera posibilitatea copilului de a-si descoperi si dezvolta vocatia, aptitudinile, fiind si o alternativa de petrece frumos rezerva de timp liber, de a-l sustrage din fata televizorului si Internetului, de a-l socializa si a-l obisnui sa se comporte frumos. Nu este deloc usor dar este extrem de necesar. Toate expierientele de pana acum in acest domeniu au fost extraordinar de minunate. Doamne, ajuta-ne noua! Last edited by teatru-copii; 10.08.2009 at 13:17:05. |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Scoaterea Episclezei | adelin | Biserica Ortodoxa Romana | 40 | 14.02.2011 13:50:25 |
| Patriarhia Bulgariei -cere reintroducerea RELIGIEI in scoli | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 10.10.2010 20:56:58 |
| Predarea religiei in scoli | Mirean | Biserica Ortodoxa Romana | 229 | 05.10.2010 22:46:18 |
| Pastrarea religiei in scoli | laurschepsis | Generalitati | 15 | 23.11.2009 00:26:44 |
|
|