Citat:
În prealabil postat de anna21
Fani, preotii nu au suficiente cunostinte de medicina pt a sti care anticonceptionale sunt abortive si care nu (in plus, se vorbeste de procente.. nu exista anticonceptional 100% ne-abortiv).
Am o cunostinta (mai multe, de fapt) ginecolog si HABAR NU ARE despre efecte abortive ale metodelor anticonceptionale si nici nu-l intereseaza. Este tipic pentru un ginecolog sa te "linisteasca" si sa te trimita la plimbare pt. ca ei NU INTELEG gravitatea avortului. Nu ai pe cine sa intrebi. (...)
De unde sa stie preotii? Nu tot de la medici ginecologi?
Nu vreau sa par foarte ciudata, dar cred ca in privinta anticonceptionalelor exista atatea dubii incat nu le-as recomanda nimanui. Si daca este 0,001% abortiv, sansa inca exista.. eu nu as risca stiind ca exista o posibilitate mica de a face avort fara sa stiu.
|
Dar, daca un preot nu stie, un credincios avizat ca tine si ca mine il poate informa.
Iti dau si tie dreptate, daca avem dubii ca o pilula nu poate fi si abortiva in anumite situatii, este o hotarare foarte importanta si cu consecinte grave sa o luam totusi.
Exista totusi si posibilitati neabortive de contraceptie pentru cazurile speciale sau dramatice pe care le-am enumerat mai sus. Exista daca nu ma insel (inca nu am confirmarea) o pilula numlita secventiala care se pare ca nu opreste nidatia, exista prezervativele, acum MonicaMiholca a spus ca se face si ligatura reversibila a trompelor.
Bun, exista si metodele naturale, dar in cazul pericolului de a concepe copii handicapati ele nu sunt destul de sigure. Altfel sa zicem ca ajung si ne putem lua acest 'risc'.
Dar un cuplu responsabil nu ar trebui, dupa parerea mea, sa isi ia riscul sa conceapa un copil cu un handicap grav daca poate evita asta.