Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Calugarul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.05.2009, 09:24:11
eduardd
Guest

Implicit Atentie la generalizari

Atunci cand un om NU POATE sa plineasca cele ale Bisericii...sau sa inteleaga pe deplin ceea ce spune un OM de talia parintelui Cleopa (spre ex) corect este (din punctul meu de vedere) sa spuna asa:
Eu nu inteleg.. sau nu pot face... sau nu vreau sa fac... ceea ce acest parinte spune..NU sa spuna este prea aspru! [COLOR=Black]Sa invatam odata pentru totdeauna sa nu mai lepadam ca pe ceva gresit ceea ce noi nu putem face sau intelege! [/COLOR]Cuvinte de genul, cine este el la urma urmei, de cere acestea? Cine sunt cei din Biserica ca sa respect ce spun? Ei sunt oameni ca noi! Da! e drept, dar au primit in DAR la hirotonie [COLOR=Red]Duhul Sfant[/COLOR]. ASta ii face diferiti de noi (sau de unii dintre noi, cel putin). Unii il inmultesc si ajung sfinti in calendare, altii il indeparteaza prin propriile caderi..Asta Domnul o stie si o va judeca la timpul potrivit, nu noi.
De aceea chiar de studiem teologia e bine sa tinem cont ca ei au in plus fata de "noi" teologii...9 ani prin pustie ( unii, altii o viata intreaga prin pustie)....9 ani de lupta fata catre fata cu diavolul. Ori daca noi, "teologii de lume" nu putem stapani (nici macar) trupul nostru darmite sa tinem vrasmasul la distanta de [COLOR=Red]inima[/COLOR] si [COLOR=Red]mintea[/COLOR] noastra Cred ca ar trebui alese mai cu grija cuvintele.. Generalizarea este o mare gresala! Cum ar spune parintele meu Teofan, ne asiguram drumul spre Iad, pavandu-l cu intentii bune....
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
De ce este condusa BOR de calugari idealist Biserica Ortodoxa Romana 296 07.12.2017 20:53:05
Imaginea ideala a femeii laice in biserica sophia Tinuta in Biserica 55 22.01.2012 06:11:46
Lasata secului pentru Postul Sfintei Marii mena2376 Intrebari utilizatori 0 01.08.2011 15:08:15
imbracamintea la calugari gheorghie Generalitati 12 09.09.2010 14:30:20