În Umbra Smereniei ( partea 1 )
Când Maria-Și dete seama că Biserica, prin lupte / Câștigase cu ardoare și strădanii ne-ntrerupte, / A crescut și se avântă prin vârtejuri fără teamă, / Spre a nu-i mai face umbră cu splendoarea ei de Mamă. / Se ascunse bucuroasă sub marama umilinței, / Și la umbra ei cea deasă, la izvoarele Credinței, / Ea-și trăiește anii ultimi de viață pe pământ / Zăvorâtă-ntr-o tăcere cu mireasmă de mormânt. / Dar Smerenia, sporită lângă focul din cămin, / Nu-i un cioclu ce-i îngroapă perla harului divin, / Ci-i un scripete ce-o-nalță în sfințenie mai sus ! / Iar tăcerea ei, pătrunsă de misterul lui Iisus, / E ca râul care curge pe sub dealuri și păduri, / Tăinuit, și-n depârtare, răzbătând prin mii de guri / Se revarsă ca o mană roditoare pe câmpie, / Și-nverzește iarba arsă de dogoare și-o învie. / Ea trăiește acum în sine, toată inimă și dor, / Într-un praznic de lumină, paradis încântător, / Și-ntr-atât o-mpodobește Duhul Sfânt cu noi splendori / Că , privind-o , Serafimii stau pe gând întrebători ! / Și văzându-ți înălțată până-aicea slava ta, / Mă cutremur că mă-ncumet să te cânt cu lira mea ! / O, Lumina mea, Marie , pentru ce mă-ndemni să-ți ferec / Neprihana ta-n cuvinte, eu , prihană de-ntuneric.
<<< Va urma >>>