Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.02.2009, 19:26:15
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de danyel Vezi mesajul
silverstar nu cred ca avea ceva impotriva datului de pomana celor saraci ci atragea atentia asupra unor practici inutile si de-a dreptul penibile pentru cineva care se considera urmator a lui Hristos, purtator de Hristos, practici gen
[COLOR=black]Punți: găleți, cană, fața de masă, pătură, cămașă,,colaci agatati de cruce, prapori, prosoape puse peste sicriu, (in ardeal li se spune sterguri) prosoape legate de bratele celor ce duc sicriu sau de masina care-l duce, purtatu a tot felu de obiecte si alimente in diferite cosuri etc .-are rost sa mai lungim lista deoarece cate sate atatea obiceiuri care il pun pe un crestin in rolul de implinitor al "ritualurilor" de pe ulita mai degraba decat implinitor al credintei curate[/COLOR]

[COLOR=green]Se vede că știi bine ce se întâmplă pe la sate. Așa a fost... Cu toate cele scrise de tine... M-am întrebat, la un moment dat, unde e Dumnezeu?... A fost ca un spectacol de prost gust... Bietul om! A trăit așa discret... [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Nu am nimic datului de pomană. Dar să se dea celor săraci...[/COLOR]

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Inmormantarea si pomenirea mortilor cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 81 28.07.2011 00:07:15
Inmormantarea copiilor nebotezati huchohucho Slujba inmormantarii 0 06.02.2010 18:26:31
Inmormantarea la evrei. Evreulcelales Iudaismul 9 17.12.2009 18:44:18
Pareri despre ASCOR(Asociatia Studentilor Crestin Ortodocsi Romani) none Generalitati 6 17.11.2009 00:08:07